clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 27.04.2012

Přijíždí soupeř z ligové špičky: Mladá Boleslav

P R A H A - V předposledním domácím zápase této sezony přivítá Dukla na svém stadionu celek Mladé Boleslavi. Zápas 27. kola Gambrinus ligy začíná v neděli v 17 hodin.

Ambiciózní středočeský celek je v tabulce na čtvrtém místě, o tři body před Duklou. A pokud své umístění udrží až do konce sezony, mohla by se Mladá Boleslav za jistých okolností radovat z postupu do evropských pohárů. Tedy pokud Sparta vyhraje Pohár České pošty a nevyhraje ligu.

V minulém kole přispěli svěřenci trenéra Koubka k tomuto scénáři svým dílem, když letenský klub porazili na domácím hřišti 2:0. Branky vstřelili Chramosta a v závěru se trefil střídající Brunclík. „Hráči vítězství vydřeli, vydali se ze všech sil. Radujeme se na rozdíl od předchozích zápasů, kdy se k nám štěstí nepřiklonilo tak, jako proti Spartě,“ uvedl trenér Miroslav Koubek.

Těmi předchozími zápasy myslel sérii pěti ztrát v řadě, kdy před duely se Spartou a Bohemians 1905 (3:0) Středočeši podlehli Liberci, Hradci Králové, Teplicím a Olomouci a remizovali s Příbramí. Boleslav si tak během několika kol zkomplikovala situaci a téměř vypadla ze hry o medailové příčky. „Vedoucí trojice v současné lize je o krok před námi,“ uznal po posledním zápase boleslavský trenér.

Nejlepším střelcem jeho celku je talentovaný útočník Jan Chramosta, který má na kontě osm branek, druhý v pořadí je šestigólový záložník Ondřej Zahustel a třetí pak zkušený kanonýr Marek Kulič s pěti zásahy. Mezi zimní posily patří například Martin Fillo, jehož Boleslav získala na hostování z Plzně, nebo záložník Jakub Mareš, který přišel ze Sparty.

Podzimní vzájemné střetnutí skončilo výhrou Mladé Boleslavi 3:1. Dukla se sice dostala do vedení brankou Lietavy, těsně před přestávkou ale vyrovnal Chramosta a ve druhé půli pak vývoj otočili Rolko s Kuličem.

„Jedná se o jedno z nejlepších mužstev v lize a nedělní utkání se Spartou to potvrdilo. Po utkání v Liberci, které prohráli v závěru, měli špatnou sérii. Kdyby tam vyhráli, možná dneska bojovali o titul. Mladá Boleslav je velmi silná směrem dopředu, ve svém středu má řadu rychlostně vybavených hráčů a z rychlých protiútoků je hodně nebezpečná. Zároveň se jedná o zkušené mužstvo,“ uvedl na adresu soupeře Luboš Kozel, trenér Dukly.

Poslední zápas našeho soupeře

FK Mladá Boleslav – AC Sparta Praha 2:0 (0:0)
Branky: 68. Chramosta, 90. Brunclík. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Paták. ŽK: Rolko, Kúdela, Kysela, Štohanzl, Chramosta - Pamič. ČK: 58. Pamič. Počet diváků: 4596.
Boleslav: Šeda - Kysela, Janíček, Rolko, Šírl - Štohanzl, Kúdela, Ščuk (60. Brunclík) - Fillo (65. Kulič), Chramosta (90. Bulut), Mareš. Trenér: Koubek.

Poslední vzájemné střetnutí

FK Mladá Boleslav – FK Dukla Praha 3:1 (1:1)
Branky: 45. Chramosta, 56. Rolko, 88. Kulič - 20. Lietava. ŽK: Ščuk - Gedeon. Rozhodčí: Hrubeš – Lhoták, Kocián. Počet diváků: 4047.
Mladá Boleslav: Miller - Janíček, Rolko, Johana, Šírl – Štohanzl, Procházka, Ščuk – Zahustel (87. Kalina), Chramosta (81. Řezníček), Kulič (90. Wojnar). Trenér Koubek.
FK Dukla: Rada – Hašek, Vorel, Švejdík, Pospíšil (84. Nečas) – Malý (44. Podrazký), Gedeon (78. Přeučil), Hanousek – Berger, Lietava, Markovič. Trenér Kozel.