clanek-1
  • A-tým

  • 14.08.2015

Bohemians Praha 1905 v sobotu na Julisce!

Druhé domácí utkání SYNOT ligy proti Klokanům z Vršovic proběhne v sobotu od 20:15 na Julisce. Utkání je zařazeno do televizního vysílání ČT Sport.

Zelenobílí mají na svém kontě po třech kolech 2 body a nachází se na průběžném třináctém místě s celkovým skóre 3:4. 


Během letní přestávky odešli z řad Bohemky obránce Václav Kalina, Slováci Pavol Cicman a Ivan Lietava a záložník Jakub Rada. Na druhou stranu doplnění a posílení hráčského kádru mají zajistit útočníci Patrik Schick a ukrajinský Leonid Akulinin, záložník Milan Jirásek, a Tomáš Čížek. 

Z Dukly potom přišel na hostování obránce Pavel Hašek, který tak ale na Julisce nastoupit nemůže.

Ze šesti dosavadních zápasů v nejvyšší české soutěži má lepší bilanci náš sobotní soupeř. Dukla dokázala porazit Bohemians jen jednou, zatímco Klokani se z výhry radovali dvakrát. Nejčastěji, třikrát, se body dělily po nerozhodném výsledku. Celkové skóre z těchto vzájemných zápasů je 5:5.

Jak vidí sobotní derby Luboš Kozel? "Je to derby a o něm se většinou říká, že nemá favorita. Nám se v poslední době s Bohemkou nedařilo, její agresivní a soubojový styl hry nám vždycky dělá trochu problém. Musíme se zlepšit ve všech herních činnostech, jak směrem dopředu, tak v defenzivě, protože teď můžeme vděčit hodně Filipovi Radovi, za ty body co jsme uhráli. Doufám, že potvrdíme, že jsme na domácím hřišti silní. A i když bude těžké dobývat Bohemku, věřím, že se nám podaří bodovat jako s Plzní."

"Byl jsem se osobně podívat na Bohemku a čeká nás nepříjemný soupeř, který preferuje soubojový styl hry. V mužstvu mají zkušené i mladé hráče. Samozřejmě jde o pražské derby, takže očekávám „vyhecovaný“ a dobrý zápas před množstvím diváků, který skončí v náš prospěch," věří stoper Marek Hlinka.

Poslední utkání soupeře

Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 1:1 (1:1)

Branky: 25. Michal Šmíd - 13. Václav Vašíček. ŽK: 32. Radek Šírl, 86. Zoran Gajič, 90. Leonid Akulinin - 28. Jan Navrátil. Rozhodčí: P. Julínek - P. Vlasjuk, L. Ratajová. Diváci: 3728.
Bohemians Praha 1905: Zlámal - Pauschek, Šmíd, Gajič, Šírl - Jindřišek, Jirásek - Acosta, Čížek (77. Akulinin), Mosquera (77. Bartek) - Mikuš (62. Schick). Trenér: Pivarník.
SK Sigma Olomouc: M. Buchta - Hála, Rajnoch, Radakovič, Vepřek - Navrátil, Houska, Plšek, Petr (81. Zahradníček) - Halenár (85. Chorý), Vašíček (70. Ordoš). Trenér: Kalvoda.


Poslední vzájemné utkání

Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 0:0

ŽK: Gajič, Jindřišek - Štetina, Berger, Jan Blažek. ČK: 90. Gajič. Rozhodčí: Marek - Wilczek, Caletka. Diváci: 4211.
Bohemians Praha 1905: Zlámal - Pauschek, Šmíd, Gajič, Šírl - Moravec, Jindřišek, J. Rada, Bartek - Bratanovič (82. M. Jarolím) - Mikuš (71. Lietava). Trenér: Pivarník.
FK Dukla Praha: F. Rada - Karavajev, Štetina, Polom, Matěj Hanousek - Považanec, Gedeon, Marek Hanousek - Berger (90.+2 Juroška), Jan Blažek (82. Beauguel), Čajič (56. Přikryl). Trenér: Kozel.


Utkání bude zahájeno v sobotu 15. 8. 2015 od 20:15 hod. na stadioně Juliska. Stadion bude otevřen pro veřejnost hodinu a půl před začátkem utkání, tedy v 18:45 hod.

KOUPIT VSTUPENKU PŘES TICKETPORTAL