clanek-1
  • Ženy

  • 13.08.2015

Adéla Šturmová: "Tým je silný a má svojí kvalitu"

Na předsezónní rozhovor jsme odchytli novou posilu ženského týmu Adélu Šturmovou. Adéla přichází na hostování ze Sparty a měla by se od začátku ligy řadit mezi tahouny týmu.

"Jsem velmi rád, že se nám podařilo získat do kádru křídlo typu Adély. Určitě je to výrazné posílení našich řad a doufám, že se Adéla prosadí a bude vše klapat jak má. Bohužel poslední dvě sezóny toho moc neodehrála kvůli zranění, takže ji přeji hlavně pevné zdraví a hodně štěstí v novém působení." dodal k nové posile manažer ženského fotbalu Ondřej Havlas.

Tvoje očekávání od hostování na Dukle?

Určitě očekávám herní vytížení. Za poslední dva roky jsem toho moc neodehrála. A také doufám, že zůstanu dlouho zdravá pod vedením nového trenéra a jiného stylu tréninků.

Máš zkušenosti z ligy, cítíš se jako ta zkušenější u nováčka soutěže?

Zkušenější určitě jsem, ale i tady se najdou hráčky, které mají zkušenost z ligy a dokonce i pár reprezentačních startů. Navíc Dukla vyhrála baráž s Brnem, takže tým je silný a má svojí kvalitu.



Máš za sebou dva zápasy, jak je hodnotíš?

Zápas v Hradci se nám nepovedl. Nedávaly jsme góly a ani předvedená hra nebyla ideální. Druhé utkání se Slovanem Bratislava jsme vyhrály 2:1. Prvních 30 minut bylo z naší strany kvalitních, pak už se zřejmě na výkonu podepsalo počasí, kdy se utkání hrálo v 35 stupních. Jinak co se týče mě osobně, styl 4-3-3 (4-5-1) mi vyhovuje. V obou zápasech mi hodně pomohla Lenka Toťová, která mě dirigovala a myslím si, že jsme si herně sedly.

Jaké očekáváš umístění v lize?

Z kabiny zněl pokyn 1. čtyřka. Mě osobně by stačilo 5. místo. V nástavbě bychom sehrály těžká vyrovnaná utkání, ve kterých by holky získaly potřebné zkušenosti, které by se jim hodily do příští sezóny. Určitě si myslím, že je to lepší než hrát na Slavii nebo na Spartě, na které momentálně nemáme.

Jak jsi zapadla do party?

Nešla jsem úplně do neznáma. V minulosti jsem s některýma holkama hrála ve stejném týmu. Holky jsou super a v kabině panuje pozitivní nálada. Jsem ráda, že mě vzaly mezi sebe.