clanek-1
  • A-tým

  • 11.08.2015

Duklu čeká duel s Klokany

Po vítězném utkání s favorizovanou Plzní uvidí Juliska další atraktivní zapas v podobě malého pražského derby. Z Vršovic zavítají na Duklu v rámci 4. kola Bohemians Praha 1905.

Zelenobílí mají na svém kontě po třech kolech 2 body a nachází se na průběžném třináctém místě s celkovým skóre 3:4. Po jednom bodu si připsali za remízu v Jablonci a naposledy za domácí utkání se Sigmou Olomouc, které skončilo 1:1 po vyrovnávacím gólu Michala Šmída z pětadvacáté minuty. Na rozdíl od vydřeného bodu na severu Čech ale nerozhodný výsledek na domácí půdě trenéra Klokanů Romana Pivarníka příliš nepotěšil. „S výsledkem ani s naší hrou nemohu být spokojený. Začali jsme trošku pasivně, Sigmu jsme nechali kombinovat a ze zbytečného rohu dostali gól. V tomto počasí to není jednoduché otočit, přesto jsme dali gól, dostali se do zápasu a do závěru poločasu slušně kombinovali. Škoda, že se bojíme hrát, nedostupujeme hráče a necháváme prostor, z toho jsem rozčarovaný. Ve druhém poločasu bylo hodně chyb od nás i ze strany soupeře. Chtěli jsme výsledek zvrátit, ale Olomouc si to pohlídala." uvedl pro oficiální web SYNOT ligy Pivarník, mimochodem někdejší obránce Dukly.


Během letní přestávky odešli z řad Bohemky obránce Václav Kalina a Slováci Pavol Cicman a Ivan Lietava. Do Mladé Boleslavi pak přestoupil záložník Jakub Rada. Na druhou stranu doplnění a posílení hráčského kádru mají zajistit útočníci Patrik Schick, hostující ze Sparty a ukrajinský Leonid Akulinin, který do Vršovic přestoupil ze Šachtaru Doněck. Do zálohy si Klokani upsali Milana Jiráska, na kterého nevyužil opci Baník Ostrava, a exjabloneckého Tomáše Čížka - ten se dokonce ve druhém kole proti svému bývalému klubu gólově prosadil. Z Dukly potom přišel na hostování obránce Pavel Hašek, který tak ale na Julisce nastoupit nemůže.


Ze šesti dosavadních zápasů v nejvyšší české soutěži má lepší bilanci náš dnešní soupeř. Dukla dokázala porazit Bohemians jen jednou, zatímco Klokani se z výhry radovali dvakrát. Nejčastěji, třikrát, se body dělily po nerozhodném (dvakrát dokonce bezbrankovém) výsledku. Celkové skóre z těchto vzájemných zápasů je 5:5.

Utkání bude zahájeno v sobotu 15. srpna ve 20:15 hod. na stadionu Juliska.

KOUPIT VSTUPENKU


Další články
14. 8. 2015 - Bohemians Praha 1905 v sobotu na Julisce!