clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 08.08.2015

Dukla míří k Nise. Čeká ji Slovan Liberec.

Třetí kolo SYNOT ligy narazí FK Dukla Praha na severočeský celek FC Slovan Liberec. V pondělí 10. srpna nastoupí proti sobě od 19 hodin na stadionu "U Nisy".

Slovan Liberec odstartoval letošní sezonu naprosto v jiném duchu, než v loňské sezoně. Po dvou kolech má za remízu na Slavii 2:2 a domácí výhru nad Mladou Boleslaví 4:2 celkem čtyři body a v tabulce figuruje na třetím místě.


Slovanu se daří i na evropských polích. Ve 3. předkole Evropské ligy porazil izraelský celek Hapoel Kirjat Šmona 2:1 a 3:0. Postoupil tak do závěrečného play off o základní skupinu, kde mu los přidělil chorvatský Hajduk Split. „Jsme rádi, že jsme se vyhnuli Kazachům. Hajduk je to špičkový chorvatský klub s dobrými hráči. Ale myslím, že určitě máme šanci," uvedl k losu liberecký kouč Jindřich Trpišovský.

Mezi letní posily týmu patří jména jako Michael Rabušic, který přišel z Hellas Verona na hostování, Zdeněk Folprecht s Lukášem Bartošákem ze Žižkova. Dále na sever přišla pětice sparťanů Ondřej Švejdík, Tomáš Koubek a Herolid Shala jsou v Liberci na hostování, David Hovorka a Jan Sýkora na přestup. Pár dní před startem ligy odešel do liberce na hostování Milan Kerbr ze Slovácka a na hostování přišel i Václav Hladký z Brna. Tým naopak opustil Martin Frýdek, Jiří Pimpara, Erich Brabec, Michal Breznaník, Tomáš Ďubek, Patrik Lukáč a Martin Sus.

Během letní přestávky došlo v Liberci i ke změně na trenérském postu. Bývalý kouč Žižkova Jindřich Trpišovský nahradil ve Slovanu Davida Vavrušku, jenž po uplynulé sezoně odešel do Teplic. 

Jak vidí pondělního soupeře Luboš Kozel? "Liberec vidím jako těžkého a momentálně sebevědomého soupeře. Má za sebou vydařený start do ligy i evropských pohárů a poslední výsledek v Izraeli na sebevědomí určitě přidá. Liberec je zkušené, komplexní a ofenzivně laděné mužstvo, které v minulých sezonách úspěšně působilo v evropských pohárech. Navíc po letních změnách v kádru se zvedla jeho kvalita. S novým trenérem přišli noví hráči, sice převážně z druhé ligy, ale všichni v utkáních prokazují velkou motivaci se prosadit, a to je pro tým vždy dobře."

Poslední utkání soupeře

SK Slavia Praha - FC Slovan Liberec 2:2 (2:1)

Branky: 10. Škoda, 13. Mikula - 2. Bakoš, 55. Josef Šural. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Hock. ŽK: Deli, Černý - Coufal. Diváci: 6739.
SK Slavia Praha: Berkovec - Švec, Deli, Bílek, T. Jablonský - Mikula, R. Hrubý (89. M. Červenka), Piták (56. Černý), Souček, Zmrhal (81. Voltr) - Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.
FC Slovan Liberec: T. Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Fleišman - Delarge, Pavelka (79. Sackey), Shala, Folprecht, Kerbr (46. Josef Šural) - Bakoš (62. Rabušic). Trenér: Trpišovský.


Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - FC Slovan Liberec 3:1 (0:0)

Branky: 61. Polom, 70. vlastní E. Brabec, 84. Jakub Mareš - 50. Šural. Rozhodčí: Nenadál - J. Paták, Arnošt. ŽK: Přikryl - Sus, Sackey, O. Kolář, Šural, Fleišman. Diváci: 1921.
FK Dukla Praha: F. Rada - Karavajev, Štetina, Polom, Matěj Hanousek - Považanec, Gedeon, Marek Hanousek - Berger (89. Jeřábek), Jan Blažek (73. Přikryl), Juroška (57. Jakub Mareš). 
FC Slovan Liberec: O. Kolář - Sus, E. Brabec, Pokorný, Fleišman - Obročník (74. Ďubek), Sackey - Frýdek (84. Ndiaye), Pavelka, Breznaník (78. Luckassen) - Šural.