clanek-1
  • Rozhovory

  • 03.08.2015

Utkání s Plzní pohledem trenéra Luboše Kozla

Dukla po dlouhých čtyřech sezonách v první lize poráží v začínajícím pátém ročníku mistrovskou Plzeň. Jak utkání viděl trenér A mužstva, Luboš Kozel?

Jak si ceníte vítězství nad Plzní?

Vím, že Plzeň měla asi pět stoprocentních šancí, které neproměnila. Vždy je to o nějaké efektivitě, která tentokrát Plzni chyběla. Dvakrát nás výrazně podržel brankář, což je potřeba pokud chcete se silným týmem uspět. Nemyslím, že to byl náš nejlepší výkon, ale byli tam hráči, kteří nadprůměrný výkon odvedli a udělali mi radost. Za oboje jsem rád.

Jakub Mareš na hrotu, bude to trvalá změna?
Byla to víceméně vynucená změna, protože Beauguel musel kvůli rodinným důvodům zdravotního rázu zpět do Francie a 10 dní tady s námi nebyl. Krmenčík proti Plzni hrát nemohl a Mareš hrál na Slovácku dobře, tak jsme se rozhodli pro tuto variantu. Jestli to bude trvalý jev uvidíme v budoucnu.

Je vítězství nad Plzní srovnatelné s loňským vítězstvím nad Spartou?
Já si myslím, že to je na stejné úrovni. Říkal jsme to i hráčům, že vloni jsme tu chytli Spartu také mezi jejími dvěma koly v pohárech a o to více cítíte šanci uspět, protože ať hráči chtějí nebo ne, mají v hlavách, že ten důležitější zápas hrají v týdnu.

Má brankář nějaké instrukce v případě penalty? A kdo mu je dává?
Každý brankář má nějaké instrukce. A dává mu je trenér brankářů.

Co jste si říkal před penaltou?
Tak já Kovaříka znám, trénoval jsem ho ještě v juniorce na Slavii a vím, že má výbornou kopací techniku. Takže jsem přemýšlel, co budeme dělat ty následující minuty až to bude 1:1.

Je to vůbec vaše první vítězství nad Plzní, co to pro vás znamená?
Že už chybí jenom Slavie.

A na tu si taky troufáte?
Já myslím, že mužstvo kvalitu má. Trošku si myslím, že bychom měli posílit v obranné řadě, kde konkurence není tak veliká. Navíc je Matěj Hanousek zraněný. Ale směrem do ofenzivy i ve středu pole máme hráčů kvalitních dost a jsem rád, že i přesto vyskakují další. Daniel Tetour podal opět kvalitní výkon. Myslím, že mužstvo může pomýšlet na úspěchy s takhle silnými mužstvy jako je Plzeň a Sparta, tím pádem i Slavie.