clanek-1
  • A-tým

  • 19.04.2012

Luboš Kalouda bude trénovat s A mužstvem

P R A H A - Do tréninkového procesu A mužstva Dukly se během příštího týdne zapojí Luboš Kalouda. Čtyřiadvacetiletý záložník naposledy působil v ukrajinském celku PFC Oleksandrija.

V následujících týdnech se bude řešit uvolnění Luboše Kaloudy z jeho předchozích působišť. „Známe fotbalovou minulost tohoto hráče, která je opravdu pestrá a v nejednom klubu prokázal své kvality. Dukla by o takového hráče měla zájem, ale je před námi řada dlouhých jednání na několika úrovních,“ uvedl Michal Šrámek, generální ředitel Dukly.

Luboš Kalouda se narodil 20. května 1987 ve Vyškově a jeho kariéra byla dlouho spojená s brněnským fotbalovým klubem, kde působil do roku 2008 a připsal si tu první ligové starty. Během této doby získal s českou reprezentací do 20 let stříbro na světovém šampionátu v Kanadě a obdržel ocenění Talent města Brna.

O šikovného záložníka se pak začaly zajímat kluby jako Juventus Turín či Newcastle United. Luboš Kalouda si vybral CSKA Moskva, kam přestoupil. Působení v ruské metropoli mu však zkomplikovalo zranění třísla a šestiměsíční výpadek. V červnu 2009 zamířil na hostování do Sparty, kde se opět objevili komplikace s tříslem. Přesto jeho působení na Letné skončilo šťastně - mistrovským titulem.

V sezoně 2010/11 zamířil Luboš Kalouda na hostování do týmu Volgar Astrachaň a v této sezoně pak do ukrajinského klubu PFK Oleksandrija, odkud přichází na Julisku, kde bude trénovat s A mužstvem Dukly.

Zdroj fotografií: www.luboskalouda.cz