clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 01.08.2015

První domácí utkání je za dveřmi. Už dnes Dukla vyzve Viktorku Plzeň

Na Julisce zahájíme sezonu pěkně zostra. První domácí kolo zahájíme s úřadujícím mistrem SYNOT ligy a účastníkem předkol Ligy mistrů, který zdolal v prvním zápase Tel Aviv. Utkání začne ve 20:15 hodin.

Plzeň vstoupila do sezony vítězně, když v prvním letošním ligovém utkání porazila na domácí půdě pražskou Slavii poměrem 2:1. 

Týden před startem ligy navíc Plzeň slavila své druhé vítězství v Superpoháru. Ve finálovém utkání porazila Liberec stejným výsledkem, jako pak Slavii. 

Ještě před návštěvou pražské Julisky se Viktoria vydala do Izraele, kde v rámci předkola Ligy mistrů vyzvala tamního mistra Maccabi Tel Aviv FC. V krátkém sledu se během prvního poločasu gólově prosadili Mahmutovič s Petrželou, na což Maccabi dokázalo odpovědět jen jednou brankou ke konci druhého dějství. Do odvety má tak lepší pozici český tým.

A v čem je Plzeň silná v očích trenéra Luboše Kozla? "Plzeň má silné všechny stránky, tam to není o jednom hráči, nemají ve svém středu jednoho střelce, na tom se podílí celé mužstvo."

Dukla může být se svou ofenzivní stránkou po utkání se Slováckem spokojená, co však musí zlepšit, je defenziva: "Musíme se zlepšit v defenzivě. Na Slovácku jsme prohráli díky prohraným soubojům a nedůslednosti v pokutových územích, kde se rozhoduje, to se proti Plzni stát nemůže," dodává Kozel.

Podobně to vidí i střelec druhé branky na Slovácku Daniel Tetour: "Když zlepšíme defenzivní fázi, mohl by to být zajímavý zápas. Očekávám vyrovnaný boj, Plzeň hraje podobným stylem jako my, což nám vcelku vyhovuje."

UTKÁNÍ JE NA PROGRAMU V SOBOTU 1. 8. 2015 OD 20:15 HODIN NA STADIONU JULISKA (STADION OTEVŘEN OD 19:15). PŘIJĎTE POVZBUDIT NÁŠ TÝM V PRVNÍM DOMÁCÍM KOLE NOVÉHO ROČNÍKU SYNOT LIGY.