clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 24.07.2015

V sobotu míří Dukla na Slovácko

V prvním kole druhého ročníku SYNOT ligy se Dukla střetne se Slováckem. Utkání začíná od 17 hodin na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty.

Velkou posilou jihomoravského celku je Francis Koné z Pobřeží slonoviny. Čtyřiadvacetiletého útočníka se nebál kapitán týmu Libor Došek nazvat svým možným nástupcem v útočných řadách.

Tým ovšem oslabuje rozsáhlá marodka. Zranil se Luboš Kalouda, kterého čeká operace kolene. Dalšími zraněnými je Břečka a Šimko. Start je nejistý i u krajního obránce Kuncla. „Reálné možnosti klubu jsou kolem devátého místa, cokoliv navíc už bude bonus,“ sdělil médiím na tiskové konferenci klubu trenér Svatopluk Habanec.

Dalším oslabením je jistě odchod Milana Kerbra na půlroční hostování do Liberce, který v klubu 1.FC Slovácko působil od 5. třídy základní školy.

Nicméně trenér Luboš Kozel na rozjezd lehké utkání nečeká. "Slovácko dokáže dobře kombinovat a zároveň umí využít nákopů do pokutového území na Libora Doška. Má rychlostní hráče na stranách hřiště a díky tomu se dostává do křídelních prostorů, kde je nebezpečný téměř každý míč."

"Je nutné hrát aktivně. Po přípravě máme nějakou notnou dávku sebevědomí, ale musíme to prokázat na hřišti a nesmíme dopustit, aby se nám tam stalo to, co posledně."

"Samozřejmě je to první utkání a start je důležitý, takže se budeme snažit, abychom nejeli domů s prázdnou."

Poslední utkání soupeře

1. FC Slovácko - FK Fotbal Třinec 0:0 (0:0)
1. FC Slovácko: Heča – Prajza (46. Šíša), Rada, Hofmann (46. Košút), Reinberk (65. Kerbr) – Šumulikoski (65. Daníček) – Hlúpik (4. Diviš), Sadílek, Havlík, Civić – Došek (72. Kovář).

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - 1. FC Slovácko 0:0 (0:0)
Branky: ŽK: 81. Matěj Hanousek - 36. Valenta, 74. Došek, 76. Kuncl, 81. Šumulikoski. Rozhodčí: Franěk - Peřina, Pochylý.
Dukla Praha: Rada – Karavajev, Polom, Štetina, Mat. Hanousek – Mar. Hanousek, Gedeon (C), Považanec – Mareš (84. Čajić), Blažek (22. Beauguel), Berger (68. Přikryl).
1. FC Slovácko: Heča – Kuncl, Košút, Rada, Šimko – Valenta (61. Kalouda), Šumulikoski – Diviš (87. Hlúpik), Trávník (90. Havlík), Kerbr – Došek (C).