clanek-1
  • Ženy - přípravky

  • 29.06.2015

Sportovní den s Duklou v ZŠ Hostivice

Dne 25.6. proběhl v Hostivicích v tamní ZŠ sportovní den, na jehož pořádání se podílela i pražská Dukla. Akce se účastnili kluci i dívky z druhých a třetích ročníků, takže to byla pro naše trenéry malá změna oproti projektu „S chutí na Duklu“. Náplň však byla velmi obdobná, a tak nic nebránilo tomu se bavit fotbalem, potažmo dalšími sportovními hrami.

V areálu školy jsme dostali celkem dvě stanoviště. Na prvním si trenéři připravili fotbalové dovednosti, na nichž si žáci vyzkoušeli střelbu, přihrávky a také si proti sobě zahráli mini utkání ve fotbale. Druhé stanoviště bylo pojato spíše všeobecně a bylo zaměřeno na sportovní přípravu dětí. Opičí dráhy, obratnostní a štafetové hry, vše ale v sobě skrývalo fotbalové prvky. Celé dopoledne tak utíkalo, na hřištích se střídaly jednotlivé třídy a z dětí energie přímo sršela. Chlapci se snažili před děvčaty předvést, ta si naopak poprvé vyzkoušela fotbal a mnohdy i klukům ukázala, že i ony mohou hrát tento sport.

Po odbití dvanácté hodiny jsme se rozloučili s poslední třídou a sportovní den, který jsme obohatili o fotbalové zážitky, byl u konce. Doufáme, že se všem zúčastěným akce líbila a třeba se opět sejdeme následující školní rok v rámci projektu „S chutí na Duklu“.

Fotogalerie: