clanek-1
  • WU9

  • 26.06.2015

Hromy, blesky, déšť a dívky hrdé na svůj klub

Obloha byla temná a plná zvláštní energie, jen blížící se blesky sem tam zazářily nad krušnou horskou krajinou. Vydala se na sraz před poslední bitvou a trochu se bála, zda dokáže svůj erb v boji čestně pozvednout. Našla to. Místo srazu týmu U9. Netrvalo dlouho a brzy našla zbytek skupiny. Těšila se na tuto chvíli celou cestu a byla ráda, že se může ohřát s přáteli u společného ohně. Sešlo se jich dost, ale stále nejsou všichni. Zbytek dorazí až zítra a Gabča až v neděli. Dlouho do noci pak jedly a pily až nakonec společně ulehly se strategií jak zítra vyhrát. Statečné dívky z pražské Dukly.

Ráno přesně na čas dorazily na bojiště. Osm různých kolbišť, jen jedno vyhrazené pro ročník 2008. Soupeř se již dávno rozcvičil a čekal s napětím, co ty něžné dívky předvedou. Brzy však všichni kluci poznali, že tady to lehké nebude. I když ten den Dukla svůj boj prohrávala, dívky nikomu nedaly nic zadarmo a často rozdávaly více ran, než dostaly. Takovou tvrdost a dravost u nich ještě nikdo nezažil.

Předposlední bitva byla před ní a ona věděla, že je to bitva rozhodující. Několikrát je smočil déšť, únava a zranění jim stěžovaly soustředění. Na poslední chvíli však tým posílila Danča a nálada se jak zázrakem zvedla. Nevzdají to. Budou bojovat až do úplného konce. Ony jsou přeci Dukla. Dukla Praha Dívky!

Poslední bitva začala. Byla jiná než všechny předchozí. Byla magická a měla rozhodnout o celkovém pořadí. Nikdo netušil, že by mohla stačit i remíza. Ony bojovaly o vše. O svou čest, o uznání a hlavně za svůj klub. Praly se jako lvice a Viki rozvlnila síť soupeře jako první. Dukle začali fandit všichni přihlížející, ale soupeři se podařilo vyrovnat. Naštěstí se své role vůdce jala Danča. Dopoledne ještě závodila na kolech a ani na medaili z bronzu nečekala a hned po dojezdu závodu jela do bitvy v Ostrově. Trefila se přesně a opět poslala Duklu do vedení (2:1). Únava a kvalitní soupeř však zapříčinili, že kluci z Chomutova vyrovnali na 2:2

V takové situaci již holky těžko hledají síly, ale tentokrát to nevzdaly. S velkou podporou diváků se Danča trefila podruhé. Krušné hory se zatřásly potleskem a výkřiky nadšení. Bohužel tyto kopce své jméno získaly právem a čas to jméno řádně prověřil. Soupeř opět vyrovnal a do konce zápasu se již nic nezměnilo. Dukla remizovala s Chomutovem 3:3

Nebyla smutná, ale ani veselá. Cítila únavu a byla ráda, že je všemu konec. Nebyla sama. I doprovod měl bolavá záda a napjaté chvíle byly vyčerpávající.

Už nepršelo. Vítr se utišil a k dívkám pomalu přišel trenér. Obloha se projasnila a zasvítilo slunce. Holky, daly jste dnes 6 gólů proti klukům a to je přeci super. Navíc je to víc než dal náš poslední soupeř. To znamená, že nejsme poslední! Jsme sedmí! Pronesl s nadšením a odezva byla okamžitá.

Na tváři se jí objevil úsměv a nebyla sama. Měla skutečně velkou radost. Smála se nahlas a s ní celý tým. Tohle je Dukla Praha Dívky, to jsou sedmi a osmileté dívky z U9.

Převzaly medaile a pohár. Hanička, která dnes z dívek na hřišti byla nejmladší, bojovala ze všech sil a dala zase gól, získala ocenění nejlepší hráčky týmu. Nebyla jediná nejlepší to všichni ví. I ostatní bojovaly a Nikča a Bela taky daly gól, ale cena byla jen jedna.

Holky z Dukly jsou hvězdy a pro nás nejlepší. A kde jinde se prochází v tuto dobu hvězdy než ve festivalových Karlových Varech. A tak ten večer Dukla dobyla lázeňské kolonády, vřídlo i Termál. Nakonec se vykoupaly v aquaparku a vrátily na základnu, kde si po večeři dopřály zaslouženého odpočinku. V neděli pak ještě zdolaly Klínovec a rozloučily se na dlouhé týdny hodnocením sezóny a nohejbalem.

Jela domu. Obloha se projasnila a z krušných kopců se linula mlha. Cítila se dobře. Byla plná zážitků a věděla, že tenhle klub je ten nejlepší.