clanek-1
  • A-tým

  • 24.06.2015

První týden přípravy má A tým za sebou. Podívejte se, jak vypadal.

Během prvního týdne absolvovali hráči FTVS testy, odehráli přípravné utkání v polské Bytomi a přivítali dvě nové posily do defenzivních řad. Co je čeká v dalším týdnu přípravy a jaké změny ještě můžeme očekávat, jsme se zeptali trenéra Luboše Kozla.

„Nechci to zakřiknout, ale v téhle fázi je důležité, aby ji všichni hráči absolvovali bez zdravotních komplikací. My tu měli hodně hráčů, kteří měli během jara zdravotní problémy, teď je ta zátěž větší, ale kromě Néstora, kterého začalo pobolívat koleno, zatím všichni drží a já doufám, že to tak zůstane,“ hodnotí první týden Kozel.

Dukla tu během prvního týdne přivítala dvě posily. „Branislav Milošević je hráč, kterého jsme chtěli už před rokem na post pravého obránce. Poslední rok odehrál jako kapitán na úplně jiném postu, takže u něj je jeho univerzálnost využitelná jak na pravém beku, tak ve středu pole. Přišel Josip Jurendić, což je klasický lajnový hráč, takže ten přišel na post pravého beka eventuálně křídla,“ popisuje.



 „Na testy ještě přišel Mario Vojković, na post levého beka, kde hraje Matěj Hanousek, který je momentálně u reprezentace do 21 let a zraněný Dominik Preisler. Do přípravy na tento post ještě nastoupil Ondřej Vrzal, ale u toho jsme nevěděli, jak na tom bude zdravotně, takže jsme Maria vzali na desetidenní testy a pak uvidíme,“ zdůvodňuje.

V následujících dnech čekají tým dvě přátelská utkání. „V pátek nás čeká utkání s Jihlavou v Chotěboři a v sobotu se slovenským Trenčínem v Bystřici nad Perštejnem,“ prozrazuje nejbližší program. 

Josip Jurendić, vzadu Róbert Kovaľ.

Prohlédnout fotogalerii