clanek-1
  • Juniorka

  • 22.06.2015

Juniorka: Jaroslav Hynek hodnotí jarní část sezony

Juniorský tým trénuje už druhou sezonu. Jak hodnotí uplynulý soutěžní ročník, jaký bude pohyb v kádru a co čeká juniory v letní přípravě, se dočtete v následujícím rozhovoru.

Jak hodnotíš uplynulou sezonu?
Z pohledu koncepce jednoznačně úspěšně. Po podzimu, kde byla herní výkonnost méně vyrovnaná než na jaře, šli čtyři hráči do přípravy s A-týmem. Tři z nich zůstali a prosadili se v profesionálních soutěžích. Daniel Tetour v našem A-týmu, kde mu Luboš Kozel našel skvělé příležitosti ukázat co umí a nakonec dostal pozvánky i do reprezentace. Ondra Brejcha s Ladislavem Vopatem se díky trenéru Petrželovi mohli ukázat ve druhé lize. Všichni budou tamtéž pokračovat v následujících přípravách a věřme, že i soutěži. Toto je pro náš klub, koncepci výchovy mládeže nejlepší vizitka, výsledek a odměna.  Tím se samozřejmě juniorský tým zkušenostně oslabil, ale mladší hráči ji uchopili skvěle a dle mého názoru jsme na jaře odehráli herně nejvyrovnanější půlrok.

Naplnili se cíle, které jste si vytyčili?
Náš cíl je každoročně stejný, připravit hráče pro vstup do mužských kategorií. Výsledky z pohledu vítězství utkání jsou vzhledem k mládí týmu a síle soupeře často složité, ale prali jsme se s tím výborně. Hráli jsme skvělé utkání i o dobrý výsledek s těžkými soupeři jako je Boleslav, Slavia, Příbram nebo Brno, ale ve čtyřech případech jsme v závěru ve snaze o remízu dostali na rozdíl dvou branek, což svádí k myšlenkám velkého rozdílu, ale nebylo tomu tak. Dokázali jsme hrát se všemi týmy až do konce a vyhnuli se debaklům. Ty jsme v předešlých půl sezonách měli vždy několikrát.

Kdo odešel a odejde, jak plánujete posilovat?
Tým opustí spíše starší hráči a to Patrik Toman, Tomáš Volek a možná ještě někdo z vlastního zájmu bude hledat jinou soutěž pro optimum svého fotbalového růstu. Tímto bych jim chtěl ještě jednou touto cestou poděkovat za příjemnou spolupráci a odvedení maxima. Byla s nimi radost pracovat. Naopak tým doplní tři hráči z dorostu Jan Kozel, Martin Petrák, Pavel Řepa, dva hráči z Roudnice  (Jirka Vokoun, Dominik Šup) a z naší benešovské farmy zkusí přípravu  Vojta Přitasil. Velké změny nechystáme, ty přišly v zimě a tím spíše bych čekal podzimní progres naší práce. Uvidíme. 

Je hráč, kterého bys vyzdvihl?
Jistě bych mohl mluvit o několika hráčích, kteří se stali skokany jara. Měli jsme i několik hráčů kola. V těchto případech byli odměněni na stránkách juniorské ligy nebo našich webovkách a nebo jsme s nimi komunikovali osobně tak, aby to mělo pozitivní efekt v jejich další práci. Ne u všech se to podařilo a proto chci zmínit spíše jiné hráče našeho týmu. Chci poděkovat vedoucímu panu Krobovi, který nám věnoval spoustu času a k tomu je ještě předsedou sdružení přátel klubu. Skvělý člověk na správném místě. Dále chci zmínit již dvouletou práci Lukáše Stránského (externí kondiční trenér) u juniorky, který se podílí na přípravě v oblasti síly, dynamiky a celkové pohyblivosti hráčů. Lukáš má specifický přístup a zkušenosti z bojových sportů, které dokáže vhodně zabudovat do komplexní přípravy sportovce – v našem případě se specifiky na fotbal. Odborníka s takovým způsobem kondiční práce a zaměřením jsem dlouho hledal.  Myslím, že hráči, po překonání určitých počátečních strastí, jeho přístup a rady zpětně velmi kvitují. Sám jsem nevěděl, jaký může mít takové spojení efekt. Zatím má skvělý a věřím, že se to potvrdí i ve zdraví a odolnosti hráčů do budoucna. V současné době chceme jeho zkušenosti využít i do kategorie U19.

Kdy zahájíte přípravu a co vás v ní čeká?
Přípravu začneme 6. 7. v Praze na Julisce. Po desetidenním tréninkovém bloku odjedeme na soustředění  společně s U19 do Nymburku v termínu 17. - 22. 7. Přátelská utkání sehrajeme především s týmy z ČFL (Dobrovice, Štěchovice, Benešov, Hradec Králové, Táborsko B).  Nečekají nás nějaké přehnané dávky. Snažíme se pracovat náročně během celé sezony, takže jen navážeme na jarní práci a individuální plány hráčů. Věřím, že většina z nich bude již na vstup do tréninkového procesu dobře připravena.