clanek-1
  • A-tým

  • 17.06.2015

Dukla míří do Bytomi. Je tomu 50 let od finálového duelu o Americký pohár.

V měsíci srpnu 2015 uplyne již 50 let, kdy naše mužstvo ve finálovém duelu o Americký pohár přenechalo prvenství polskému celku – KS POLONIA BYTOM A.S. V rámci tohoto výročí sehraje Dukla Praha přátelské utkání proti Polonii Bytom v sobotu 20. června od 19 hodin.

Prvé finálové utkání se uskutečnilo dne 8. srpna 1965 v New Yorku na stadionu Randall Island a skončilo porážkou našeho mužstva v poměru 0:2 (0:0). 
Naše mužstvo nastoupilo v této sestavě: Viktor – Čmarada, Čadek, Novák Lad. – Pluskal, Masopust – Brumovský, Vacenovský, Knebort, Rödr, Nedorost.
Trenér: Jaroslav Vejvoda
Branky: 59. Banáš, 78. Grzegorcyk.
Rozhodčí: Aldo Clemente (USA).
15 000 diváků.

Odvetné finálové utkání se uskutečnilo dne 11. srpna 1965 v New Yorku na stadionu Randall Island a skončilo nerozhodně v poměru 1:1 (1:1).
Naše mužstvo nastoupilo v této sestavě: Kouba - Čmarada, Čadek, Novák Lad. – Pluskal, Masopust – Brumovský, Vacenovský, Knebort, Rödr, Nedorost.
Trenér: Jaroslav Vejvoda.
Branky: 6. Vacenovský – 30. Józwiak.
Rozhodčí: John di Salvatore (USA).
15 000 diváků.

Tímto výsledkem se polské mužstvo stalo vítězem americké ligy a posledním držitelem Amerického poháru. Hráčům Dukly Praha se nepovedlo po páté opakovat své prvenství. V roce 1965 úspěšná série našeho mužstva skončila a skončil i mezinárodní turnaj o Americký pohár.

Repríza finálového utkání se uskuteční v sobotu 20. června, kdy se na stadionu v Bytomi odehraje přátelské mezinárodní utkání KS POLONIA BYTOM  – FK DUKLA PRAHA. Začátek utkání je v 19 hodin.

Toto přátelské mezinárodní utkání je důležité pro obě mužstva nejen po stránce sportovní, ale zejména po stránce společenské.