clanek-1
  • U14

  • 15.06.2015

Straší žáci v baráži proti Ústí nevyhráli

V úterý a v pátek sehráli dvě utkání starší žáci U14, kteří bojovali o udržení v elitní skupině České ligy žáků. Po prohrách 3:4 a 1:4 postupuje do skupiny A Ústí nad Labem a Dukla bude nastupovat proti soupeřům skupiny B.

Baráž - odveta 12. 6. 2015, Česká liga žáků U14

FK Ústí nad Labem - FK Dukla Praha 4:1 (0:1)

Branky: Dostál (Matoušek).
Sestava: Přibyl - Matoušek (60. Podzimek), Linhart (60. Janků), Hodek (53. Havlíček), Ludvíček (30. Dvořák) - Dostál, Urban, Neruda - Stanislav (36. Novák), Jarovský, Vožický (43. Nový).

Baráž 9. 6. 2015, Česká liga žáků U14

FK Dukla Praha - FK Ústí nad Labem 3:4 (2:1)

Branky: pen.Dostál (Vožický), Jarovský (Vožický), Novichikhin.
Sestava: Šerák - Matoušek, Linhart, Neruda, Ludvíček (51. Dvořák) - Dostál, Urban (51. Stanislav), Novák (36. Havlíček) - Jarovský (57. Jíra), Vožický (51. Novichikhin), Janků (36. Podzimek).

Tomáš Večeřa: "Obě barážová utkání si byla v mnoha ohledech podobná. Převažovala v nich bojovnost nad herní kvalitou a ukázala nám, jaký máme charakter. Soupeř hrál v bloku, čekal, co vymyslíme, a poté hrál jednoduše navrch na vyspělého a velmi rychlého útočníka. Nás zdobila snaha o konstruktivní rozehrávku i odebírání míče. Kvalita v herních činnostech nám hlavně ve druhých poločasech neumožňovala soupeře přehrávat a nutila nás o každý míč bojovat.
V obou utkáních jsme vyhráli první poločas a měli v něm i docela slušný herní projev. Naneštěstí soupeř dokázal využít svých předností (dvou silných hráčů). I když většinu situací naši obránci a brankáři dokázali velmi dobře řešit, přesto se hostům podařilo využít příležitostí a  v každém utkání čtyřikrát skórovat.

Asi klíčové v tomto dvojutkání bylo, že za stavu 1:0 ve druhém utkání jsme vstřelili další dvě branky, které bohužel pro mírné ofsajdové postavení nebyly uznány. Poté, co šlo Ústí do vedení, sice nechyběla snaha ,ale soupeř hrál disciplinovaně, organizovaně a dokázal využít další brejky.

Gratulujeme hráčům Ústí k postupu. Děkujeme všem rodičům doma i venku za vytvoření přátelského prostředí pro oba týmy."