clanek-1
  • Klub

  • 11.06.2015

Vymetli jsme Julisku. Společně!

V úterý 9. června proběhla na Julisce úklidová brigáda, které se zúčastnilo na tři stovky malých Dukláků napříč sportovními odvětvími. Vydařenou akci nezkazilo ani chladné počasí.

Místo tradičního tréninkového náčiní košťata, odpadkové pytle a kbelíky s hadry. Místo běžného sportovního úboru teplákové soupravy. Místo obvyklých taktických pokynů trenérů rozdělení do pracovních skupin a určení konkrétních brigádních úkolů.  Takové bylo uplynulé úterý v podání více než tří stovek mladých Dukláků, kteří se společně se svými trenéry i rodiči pustili do úklidu Julisky. Největší zastoupení měli mezi účastníky akce fotbalisté a házenkáři, jejichž manažer Pavel Farář si akci pochvaloval. „Báli jsme se počasí, ale na průtrže mračen nedošlo, a tak jsme se mohli soustředit na úklid všech částí Julisky, které jsme si se správou stadionu naplánovali,“ hodnotil první akci v rámci plánované užší spolupráce mezi jednotlivými oddíly Dukly Farář.

A kladné ohlasy na odstartování spolupráce bylo slyšet i z fotbalového prostředí. „Musím poděkovat všem, kteří dorazili. Takovou akci mnozí z nich zažili poprvé a ukázali nám, že má smysl v tomto duchu pokračovat. Navíc věřím, že se postupně vedle házenkářů, fotbalistů či pětibojařů zapojí další Dukláci,“ řekl Michal Šrámek, ředitel fotbalové Dukly, který také celou akci zahájil úvodním proslovem. 

Díky stovkám dobrovolníků byly od odpadků vyčištěny venkovní plochy areálu i hlavní tribuna, která byla navíc pořádně vymetená a ožily na ní i klubové barvy otřených sedaček. Prokoukly také reklamní bannery i interiér nafukovací haly. Energii brigádníkům dodával ovocný bar i rozlévané minerální vody, někteří rodiče využili stánku partnerského pivovaru Baštýř. Prostě vydařená akce.

Prohlédnout fotogalerii