clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 30.03.2012

V neděli přivítáme rozjetý Slovan Liberec, který bojuje o titul

P R A H A - Mimořádně atraktivní soupeř zavítá v neděli na Julisku. Ve 23. kole Gambrinus ligy Dukla hostí Slovan Liberec, který bojuje o mistrovský titul.

Severočeši prožívají skvělé období. Na jaře ztratili body v jediném zápase, když podlehli na půdě Teplic 0:1, jinak si připsali pět výher. Rychle tak dokázali smazat sedmibodový náskok Sparty z podzimní části a nyní na ni ztrácejí jediný bod.

„O titulu nemluvíme, ale samozřejmě, že o tom už pár týdnů víme. Dovolím si tvrdit, že nás to nijak nesvazuje. Je fajn být v závětří, hlavní naší výhodou ale je, že Sparta musí. My můžeme jen překvapit, my nemusíme. Ale chceme,“ řekl reprezentační bek Theodor Gebre Selassie po minulém utkání s Bohemians 1905, ve kterém vstřelil jeden gól a přispěl k výhře 3:0.

Pro libereckého beka to byla už pátá trefa v sezoně. I s takovou bilancí je však daleko za nejlepšími kanonýry svého týmu. Pořadí libereckých střelců vede další reprezentant Jiří Štajner (12 gólů), těsně za ním se drží Michal Breznaník (11) a třetí v pořadí je Michael Rabušic (9). V elitní pětce mezi ligovými střelci tak najdeme hned tři zástupce Liberce.

Vzhledem k předchozím řádkům tedy není důvod k údivu nad ním, že trenér Šilhavý nemusel v zimě své mužstvo příliš posilovat. Kromě hráčů z B mužstva se k týmu připojili Zbyněk Musiol, jemuž skončilo hostování ve Viktorii Žižkov, a Kamerunec Nesnen Ndemen.

Pro každého fanouška Dukly je krásnou vzpomínkou podzimní vzájemné střetnutí. V něm svěřenci trenéra Kozla prohrávali po prvním poločase 0:1, po přestávce ale utkání otočili a radovali se z vítězství 2:1!

„Liberec hraje o titul a má obrovskou kvalitu. Štajner se dokázal prosadit v bundeslize a teď hraje o Euro, Gebre Selassie s Breznaníkem jsou výborně rychlostně vybavení obránci a podporují útok. Mají vyvážený celý tým, jsou v něm hráči na vzestupu jako Rabušic, Šural a Vácha, zkušenost přinášejí Nezmar se Štajnerem. Je to velmi kvalitní tým, který zaslouženě bojuje o titul. Ale tohle vědomí by nás nemělo svazovat. Na utkání se těšíme. Daří se nám, máme dost bodů a můžeme jít do otevřeného zápasu. Takže věřím, že to bude pohledný zápas. A konfrontace s takovým soupeřem v otevřeném utkání nás může jenom obohatit,“ uvedl trenér Luboš Kozel.

Utkání začíná v neděli ve 20.05 hodin, přímým přenosem jej vysílá ČT4 Sport. Brány stadionu se otevřou v 18.30 hodin.

Poslední utkání našeho soupeře

Slovan Liberec - Bohemians 1905 3:0 (1:0)
Branky: 17. Gebre Selassie, 53. Bosančič, 76. Nezmar. Rozhodčí: Adámek - Chytil, Slavík. ŽK: Rilke, Rabušic - Lukáš, Moravec.Počet diváků: 5508.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Kelič, Breznaník - Šural, Vácha, Bosančič (78. Liška), Rilke (74. Ndemen) - Štajner - Rabušic (84. Hadaščok). Trenér Šilhavý.

Poslední vzájemné střetnutí

FC Slovan Liberec – FK Dukla Praha 1:2 (1:0)
Branky: 13. Rilke – 63. Gedeon, 83. Lietava. ŽK: Svatonský, Vrzal, Rada. Rozhodčí: Ardeleánu – Filípek, Moláček. Počet diváků: 5320.
Liberec: Bičík – Gebre Selassie, Kelič, Polák, Fleišman – Rilke, Vácha, Janů (77. Bosančič), Breznaník – Rabušic (60. Hadaščok, 71. Nezmar), Štajner. Trenér: Šilhavý.
FK Dukla: Rada – Pospíšil, Vorel, Švejdík, Vrzal – Malý (74. Přeučil), Gedeon, Hanousek (90. Mikula) – Berger, Lietava, Svatonský (46. Pázler). Trenér Kozel.