clanek-1
  • Články žáci

  • 05.06.2015

Vložená utkání s Plzní skončila pro týmy starších žáků tříbodovým ziskem

Předposlední kolo sestupové skupiny proti Plzni odehrála družstva starších žáků na Ruzyni ve středu 3. června. Starší U15 prohrála 1:3, mladší U14 zvítězila 4:2.

Česká liga žáků U15, 3.6.2015, Ruzyně

FK Dukla Praha - FC Viktoria Plzeň 1:3 (0:1)

Branky: 68. Novák.
Sestava: Nosek, Ferreira, Novák, Pelc, Rattay (35. Jůza), Trávníček (35. Studnička), Švihálek (42. Kadlec), Soukup, Štěpánek (45. Houha), Vácha, Rogers (55. Popovič).

Pavel Sedláček: „Za tropického počasí jsme v Ruzyni přivítali tým Viktorky Plzeň. Hrálo se dynamické a rychlé utkání a k vidění bylo spoustu zajímavých situací. Vypracovali jsme si několik velice dobrých brankových příležitostí, ale byli to kluci z Plzně, kdo šel ve 22. minutě, po chybě naší obrany do vedení. Ve druhém poločase jsme zlepšili kombinaci a dokázali si vytvořit tlak. Ani jednu z našich slibně se rozvíjejících akcí jsme však nedotáhli do gólu. Škoda také několika velmi dobrých střeleckých příležitostí ze standardních situací. Nakonec jsme po nedůrazu v našem pokutovém území inkasovali další dvě branky. V závěru snížil na konečných 1:3 Tomáš Novák. Děkujeme Plzeňským za velmi silný výkon a pro nás je utkání poučením, že pokud chceme s těžkými soupeři bodovat musíme proměňovat naše příležitosti a sami se vyvarovat chyb v obraně. Těšíme se na poslední utkání ligy, které se hraje v sobotu v Českých Budějovicích.“

Česká liga žáků U14, 3.6.2015, Ruzyně

FK Dukla Praha - FC Viktoria Plzeň 4:2 (1:0)

Branky: Jarovský 2x (Dostál 2x), Neruda (Dostál, Matoušek), Podzimek (Matoušek).
Sestava: Šerák - Podzimek, Urban, Linhart, Novichikhin (53. Dvořák) - Havlíček (53. Novák), Neruda, Nový (43. Jíra) - Jarovský (53. Vožický), Dostál, Matoušek.

Tomáš Večeřa: „Teplé počasí neovlivnilo vysokou intenzitu utkání, ale možná se podepsalo pod jeho podprůměrnější technickou kvalitu. V první půli se po rohovém kopu Dostiho poprvé prosadil Bert. Během 5 minut ve druhém poločase se třikrát měnilo skóre. Nejprve Bert vstřelil svůj druhý gól (po presingu Dostiho s Matym), poté dvakrát udeřili hosté (po centru hlavou a střelou z vápna). Patnáct minut do konce se utkání lámalo. Křídelník Plzně nastřelil břevno a obránci včele s Urbim dobře odcouvali a popřípadě zblokovali další plzeňské možnosti. Se silami jsme vydrželi až do konce, kdy se nám podařilo z brejkových situací zlomit utkání v náš prospěch. Pochvalu zaslouží hosté za kvalitní výkon, ale i naši hráči za odhodlání a touhu utkání dovést do vítězného konce.“