clanek-1
  • WU11

  • 18.05.2015

Přípravka odehrála výborné utkání na Ruzyni

V neděli 17.5. cestovaly hráčky pražské Dukly do sportovního areálu TJ Ruzyně, kde je čekalo utkání proti tamním klukům z přípravky. Dívky byly psané jako domácí tým, ovšem shodou okolností větší „výhodu“ měli kluci, kteří to na Ruzyni znají. Ačkoliv na podzim zápas skončil 0:27 z našeho pohledu, do utkání jsme vstupovali s tím, že si vyzkoušíme opět několik nových věcí z tréninku. Přineslo to své ovoce?

Utkání ještě ani nezačalo a řešili jsme první trable. Děvčata se nám sjížděla na etapy, ale naštěstí se vše do úvodních minut stihlo a žluté baletky mohly nastoupit proti klukům. Před samotným zápasem jsme si řekli pár slov k aktivitě a přístupu, protože tradičně prospáváme první čtvrtinu, a utkání mohlo začít. Pomalejší start potkal oba týmy a s postupujícím časem se naše hráčky dostávaly do dobrého tempa. Dařila se jim kombinace a některé individuální průniky dívek byly na jedničku. Holky hrály s chutí, s radostí, každá klička či přihrávka, která se jim povedla, je dokázala ještě více strhnout k lepšímu výkonu. Bylo parádní vidět, jak se každá z hráček těší na další střídání.

Za svůj výkon zaslouží obrovskou pochvalu celý tým, který makal až do poslední minuty a díky kterému se zrodil poměrně slušný výsledek. Ovšem pokud pomineme právě výsledek, odehráli jsme jedno z nejlepších utkání na jaře. Obě brankářky – Barča Kupková a Danča Nováková – předvedly naprosto perfektní výkon a to zejména v rozehrávce, jež jim nedělala problémy a i tato děvčata se dostala do kombinace. Jakmile trenér vidí, že se holky baví fotbalem, je to to největší vítězství, které si mohl připsat. A tak se tu všichni cítíme, prohrálo se sice 1:10, ale z hřiště jsme odcházeli jako vítězové a s úsměvem. Těšíme se na další fotbalové akci.

FK Dukla Praha – TJ Ruzyně 1:10

Branka: Hlinková

Sestava Dukly: Kupková, Nováková, Hlinková, Cyrani, Šindelářová, Kolowrat, Výrutová, Štědrá