clanek-1
  • Články žáci

  • 02.06.2015

Výsledkový servis žákovských kategorií z 30. - 31. května 2015

O víkendu zvítězila obě družstva mladších žáků vítězství nad týmy Teplic. Rezerva starších žáků naopak podlehla týmu ABC Braník. Ve středu hostí starší žáci Plzeň a o víkendu nastoupí proti Budějovicím, mladší žáky čeká Motorlet.

Pražský přebor žáků U15, 30.5.2015, Juliska

FK Dukla Praha - ABC Braník 1:3 (1:0)

Branky: Janků (Matoušek, Štěpánek).
Sestava: Basl - Jůza, Štěpánek, Bohdan, Dvořák - Švarc, Urban, Maršal - Tvrdík, Hamborský, Elmo. Střídající: Janků, Holoubek, Novichikhin, Janda, Jíra, Matoušek.

Erik Čala: "V zápase s prvním a neporaženým celkem přeboru nás čekalo těžké utkání, což se i potvrdilo. První polovina byla vyrovnaná a vše se odehrávalo převážně ve středu pole. Na obou stranách v prvním poločase nebylo vidět moc šancí před brankou. Jediná velká příležitost skončila našim vedoucím gólem, kdy po důrazu Davida Štepánaka získal míč Maty, který přesným míčem našel Jenkyse na zadní tyči a ten usměrnil těžký míč do branky. Do druhého poločasu zvýšili hosté tlak a po chybě v obraně při zachycení křižné přihrávky dali první a o 10 minut i druhý gól. To nás trochu zbrzdilo a velký problém nám dělal taky presink soupeře. V poslední pětiminutovce jsme se ještě pokusili skóre dorovnat. Gólman hostí ale naši šanci zneškodnil a hosté po následném protiútoku 3 na 2 výborně sehranou akcí upravili na 1:3. V utkání se nám i přesto povedlo několik hezkých kombinací a taky bylo pozitivní vidět, že i přes vysoký presink soupeře se nám povedlo několikrát vyjet za polovinu až od gólmana. Zlepšit to určitě chtělo výběr místa a krytí míče."

Česká liga žáků U13, 30.5.2015, Ruzyně

FK Dukla Praha - FK Teplice 9:5 (4:2)

Branky: Novotný A., Greguš, Spáčil, Mlejnek, Kočí 2x, Ladislav, Šebrle, Noll.
Sestava: Bičiště, Štefan – Kočí, Novotný A., Ježek, Spáčil, Novotný J., Pospíšil, Kleček, Hypius, Greguš, Ciolek, Ladislav, Mlejnek, Noll, Šebrle, Mejdr, Šátek, Šlégr, Pařízek.

Jaroslav Žipaj: "Ve výborném herně kvalitním utkání z obou stran si pochvalu za předvedenou hru zaslouží všichni zúčastnění kluci z obou týmů. Naši kluci podali kolektivně silný výkon, což nás samozřejmě velmi těší. Více takových herních utkání do soutěží mládeže."

Česká liga žáků U12, 30.5.2015, Ruzyně

FK Dukla Praha - FK Teplice 4:3 (1:2)

Branky: Štěpán 1, Jakoubek 1, Loffler 1, Hořt 1.
Sestava: Spilka, Ulman, Bárta, Mareš, Novotný, Fišer, Beznoska, Dragošek, Štěpán, Jakoubek, Zíka, Fojt, Hořt, Komárek, Teplý, Hollerbach, Peake, Krenciv, Loffler, Tomek, Blažek, Villaseca.

Patrik Zeidler: "Poslední domácí mistrovské utkání jsme sehráli na Ruzyni proti výbornému týmu z Teplic a úvody zápasů měly na obou stranách zcela odlišný průběh. Na jednom hřišti jsme domácí přehrávali, byli rychlejší, důraznější, hladovější, ovšem nepřesní ve finální fázi, poté se hra vyrovnala a šance se střídaly na obou stranách, branku však vstřelili pouze hosté. Druhé hřiště bylo v prvních dvaceti minutách zcela v režii kluků z Teplic, kteří nás hodně přehrávali, hráli v obrovském tempu, my se nedokázali přizpůsobit a pod velkým tlakem kupili množství chyb. V poslední desetiminutovce se už naše hra začala přibližovat ideálu a utkání se srovnalo. Ve druhé půli jsme chtěli všem přítomným ukázat, že ne náhodou se nacházíme na samé špici jedné z ligových skupin. Hostům z Teplic začaly po silném úvodu docházet síly a otěže utkání jsme přebírali do svých rukou. V krásném a vyrovnaném utkání, kdy při nás hlavně v prvním poločase stála štěstěna, jsme nakonec vstřelili o jednu branku více než hosté. Daleko podstatnější pro nás ovšem bylo, že se kluci dokázali skvěle zkoncentrovat na druhou třicetiminutovku a průběh utkání zcela otočili. Závěrečný potlesk pro všechny aktéry tohoto utkání jen dokreslil výbornou atmosféru, hostům z Teplic děkujeme a těšíme se na další shledání."