clanek-1
  • Články dorost

  • 02.06.2015

Mladší dorostenci si vezou z Liberce dvoubodový zisk

Předposlední utkání soutěže se odehrálo na hřišti Liberce. Starší sedmnáctka v něm podlehla svému soupeři 1:3. Mladší šestnáctka vybojovala remízu 2:2 a v následném penaltovém zvítězila. Se sezonou se mladší dorostenci rozloučí v sobotu na Strahově proti Teplicím.

Česká liga dorostu U17, 30.5.2015, Liberec

FC Slovan Liberec - FK Dukla Praha 3:1 (2:0)

Branka: Vlček (Joun).
Sestava: Šťovíček - Joun (60. Bělíček), Šimek, Barták, Burget - Vyleta, Král (41. Šíma), Vlček - Douděra, Bagou, Vácha (20. Vráblík).

Jan Skoupil: "Na utkání v Liberci jsme odjížděli s cílem pokračovat v dobrých výkonech z minulých kol a odehrát dobré utkání. Bohužel to, co nás v minulých zápasech zdobilo a přineslo úspěch, jsme nechali v Praze. Za laxní a bezkrevný výkon v prvním poločase jsme si nic jiného než dvoubrankové manko nezasloužili. Co na tom, že jsme si už za stavu 2:0 pro domácí vytvořili dost gólových příležitostí. Druhý poločas už byl výrazně lepší, ale z mnoha dalších šancí jsme skórovali pouze jednou. Za nasazení, přístup a neochotu pracovat jsme bodovat jednoduše nemohli. Individuální výkony většiny hráčů byly velmi slabé. Věřím, že je to pro nás jasným signálem, že tímto směrem se naše práce ubírat nebude. Pokud ano, tak uděláme obrovský krok zpět."

Česká liga dorostu U16, 30.5.2015, Liberec

FC Slovan Liberec - FK Dukla Praha 2:3p

Branky: 35. Kubů (Bělíček, Mašek), 76. Janko.
Sestava: Roub – Hamborský, Kysela, Mašek, Lauko – Mentberger, Bělíček (41. Lukeš), Štědrý (49. Sejkora) – Bažo, Janko, Kubů.

Hned v páté minutě trefil z trestného kopu Lauko břevno, o chvilku později nás v šanci domácích podržel skvělým zákrokem Roub. Dvojitou tyč trefil po půlhodině hry opět z trestného kopu Mentberger a Bažo v další šanci těsně minul. Gólu jsme se nakonec dočkali pět minut před poločasem po přesné střele Matyáše Kubů. Ve druhém poločasu jsme měli dvě dobré příležitosti na zvýšení náskoku, Kysela a Mašek však po rohových kopech dvakrát minuli. Poté následovala silná desetiminutovka domácích, ve které si vytvořili několik šancí, z nichž dvě proměnili a skóre otočili. V závěru jsme se však dočkali vyrovnání. Janko si ve skrumáži po trestném kopu našel míč a vyrovnal. V následném rozstřelu David Roub ve druhé sérii chytil penaltu domácích, my byli 100% a díky tomu si odvážíme z Liberce dva body.

Tomáš Kulvajt: "Celý zápas jsme kupili poměrně dost nepřesností, což nás stálo hodně sil při znovuzískávání míče. Pokud jsme však hru zpřesnili, byli jsme nebezpeční. Dobře jsme zvládli závěr prvního poločasu a vstup do druhé půle, z této pasáže jsme však vytěžili jen jeden gól. Poté převzal iniciativu Liberec a zaslouženě vstřelil dvě branky. Kluci v závěru již po několikáté ukázali velké srdce. Dokázali vyrovnat a zkoncentrovat se i na následný penaltový rozstřel, který zvládli vítězně."