clanek-1
  • WU15

  • 01.06.2015

WU15: Starší žákyně v Třebši převzaly pohár a medaile

Poslední květnovou neděli 31.5.2015 se v Třebši konal poslední turnaj 2. ligy starších žákyň. Naše děvčata zde už jen kosmeticky upravila tabulku a mohla pokračovat v oslavách letošního titulu. Po turnaji převzala kapitánka Martina Žilinská vítězný pohár z rukou Kamila Kozáka (člen Komise mládeže KFŽ) a celý tým si pověsil na krk zlaté medaile. Holky zaslouží velkou pochvalu, v celé soutěži získali 109 bodů, které korunovaly skórem 158:9.

FK Dukla Praha – Minerva FF 2:0

K prvnímu utkání holky nastoupily s respektem. Snažily se rychle zžít s pozměněnou sestavou. Hra se každou minutou zlepšovala. Většinu zápasu ale chybělo důrazné zakončení a střely z větší vzdálenosti. Jinak by děvčata určitě zaskórovala při obléhání branky vícekrát.
Branky: Růžičková, Žilinská

TJ Sokol Dobrovíz – FK Dukla Praha 0:2

V druhém utkání holky potvrdily zlepšující se formu a sehranost, většinu zápasu se hrálo u soupeře. Ale i naše brankářka Tereza Praská převedla dva výborné zákroky. Bohužel bylo málo zakončení, holky se vše snažily dovézt až takzvaně do kuchyně. Vstřelené branky byla nakonec pouze dvě.
Branky: Chaloupková, Makalová

FK Dukla Praha - MFK Trutnov 8:0

Po delším odpočinku se holky pustily do třetího zápasu. Snažily se lépe si vyhovět a k vidění bylo mnoho povedených kombinací, do kterých se zapojily všechny hráčky. Střelecké představení nakonec zaznamenalo 8 vstřelených branek.
Branky: Makalová 2x, Mrštíková, Růžičková, Šedivá 2x, Teissigová Si., Žočková

TJ Sokol Třebeš – FK Dukla Praha 2:0

Poslední utkání bylo velmi očekáváné. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Bohužel v prvním poločase přišly dvě velmi laciné branky. Holky se přesto nevzdávaly a bojovaly dál. Bohužel síť Třebše se rozvlnit nepodařilo. A tak se stav do konce utkání již nezměnil.

Hráčky: Chaloupková, Jiříková, Makalová, Mrštíková, Praská T., Praská V., Růžičková, Šedivá, Teissigová Sa., Teissigová Si., Urbánková, Zlatohlávková, Žilinská, Žočková

Poděkování: Děkujeme společnosti Augur za podporu týmu starších žákyň.

Hodnocení trenéra:
Marie Sůrová, hlavní trenérka U15: „Na poslední turnaj jsme jeli bez většiny klíčových hráček. Musím zúčastněné pochválit za předvedené výkony, snahu, bojovnost a týmovost. Holky ukázaly, že naše širší základna je schopná obstát se soupeřkami i bez starších hráček. Z turnaje mám dobrý pocit, atmosféra byla parádní.

Děkuji všem děvčatům a rodičům za celou uplynulou sezónu. Jsem ráda, že jste součástí naší Dukličky. Všichni jste fajn a bylo to bezva.“