clanek-1
  • Ženy

  • 19.05.2015

Béčko žen odehrálo zápas v Tuklatech

K dalšímu jarnímu zápasu jsme vyrazili do Tuklat nacházejících se nedaleko Prahy.

První poločas začal z obou stran opatrně, avšak pro nás ne tak dobře. Po pár minutách jsme bohužel nezvládli přechod do útoku středem hřiště. Domácí zachytili naši rozehrávku a z následného protiútoku skórovali. Po obdržené brance jsme však začali přebírat inciativu a byli týmem, který hrál fotbal a držel míč. Oproti třem střelám domácích, které vychytala Motyková, jsme si sice vypracovali jen dvě šance, avšak naše snahy o útok byly zastavovány jen za ceny faulů, které však ve valné většině případů zůstaly bez povšimnutí ze strany sudího. Bohužel.

Druhý poločas začal ještě hůře než první. Už ve 47. minutě rozhodčí odpískal trestný volný kop proti naší brance, do níž se o poločasové přestávce postavila Černá. Z něj se domácím podařilo zvýšit na rozdíl dvou branek. Evidentní nespravedlnost ze strany sudího nás však nesrazila. Naopak jsme převzali otěže řízení zápasu a začalo se hrát prakticky jen na polovině domácích. Naše útočné snahy byly zastavovány jen za ceny množství faulů, avšak píšťalka rozhodčího mlčela. I tak jsme se dokázali prosadit po rohovém kopu od Hajnové. Bohužel další snažení našeho týmu zůstalo nevyslyšeno, a tak i přes velkou snahu a bojovnost jsme z Tuklat odjeli s prohrou jen o jedinou branku.

Údaje o zápase:
Čechie Tuklaty – FK Dukla Praha B 2:1 (1:0)
Branky: 58. Motyková

Sestava Dukla Praha B:
Motyková – Astalošová, Hajnová, Němečková, Pašková – Macháčková, Pavlíková, Moravcová – Cichrová, Černá (46. Havránková), Brachovičová

Hodnocení trenéra Tomáše Kupky:
"Holky nechaly na hřišti všechno a zasloužily si vyhrát, neboť byly jednoznačně lepším a fotbalovějším týmem. Bohužel i rozhodčí je součástí zápasu, takže lepší je tento zápas hodit za hlavu a soustředit se na další víkend. "