clanek-1
  • WU15

  • 25.05.2015

WU15: Na Julisce se slavil druhý titul v jednom týdnu

Juliska patřila v neděli 17.5.2015 našim žlutým baletkám. Starší žákyně se zde vrhly za ziskem titulu. A podařilo se. Holky vedou svou soutěž o 15 bodů a je velmi pravděpodobné, že v letošní sezóně zvládnou překonat hranici 150 vstřelených branek. Poslední turnaj 2. ligy starších žákyň se koná v neděli 31.5.2015 v Třebši. Holky zvládly titul oslavit už doma na Julisce. Odměnou za vítězství jim bylo mimo jiné i to, že turnaj mohly odehrát přímo na hlavním stadionu.

FK Dukla Praha – Minerva FF 5:1
Do prvního zápasu jsme se pustily s chutí. Vcelku rychle jsme se holky ujaly vedení, když síť hostí rozvlnila kapitánka Frolíková. Akce střídala akci a ani větší střídání se na kvalitě téměř neprojevilo. Druhou branku vstřelila Kurečajová, následně skórovala Žočková, když si nechala poradit a umístila míč po zemi a k tyči. Za svůj důraz byla odměněna Karpetová čtvrtou brankou. Bohužel přišlo období nekoncentrace a holky byly potrestány gólem. Skóre v závěru zápasu ještě kosmeticky upravila Pavlisová.
Branky: Frolíková, Kurečajová, Žočková, Karpetová, Pavlisová

TJ Sokol Třebeš – FK Dukla Praha 0:2
Opět holky dlouho působily ustrašeně. Bály se hrát svou hru, nechaly se předskakovat a dávaly si přednost v zakončení. Soupeřkám značně zápas ulehčovaly. Ke konci druhého poločasu přišlo prolomení, první branku vstřelila Veselá. Děvčata se uklidnila během několika minut přidala druhou branku Karpetová, v závěru přišlo ještě několik šancí, ale ty už zůstaly bez proměnění.
Branky: Veselá, Karpetová

FK Dukla Praha – TJ Sokol Dobrovíz 4:0
Utkání měla děvčata po celou dobu pevně ve svých rukách. Holky soupeřky téměř nepustily na naší polovinu. Pozitivem bylo, že se střelecky prosadily naše tři nejmladší hráčky Kurečajová, Ferková a Mrštíková.
Branky:Karpetová, Kurečajová, Mrštíková, Ferková

MFK Trutnov – FK Dukla Praha 0:1
V posledním zápase se roztočila sestava. Děvčata nastupovala na netradičních postech. Nejvíce prostoru dostávala děvčata, která se pravidelně do soutěžních bojů nezapojují. A poprala se s tím statečně. Jen stále chybí hladovost po gólech. Jedinou branku utkání vstřelila Linda Veselá po krásné kombinaci středem hřiště.
Branky: Veselá

Hráčky: Ferková, Frolíková, Gluhovič V., Houbová, Chaloupková, Karpetová, Králová, Kurečajová, Makalová, Mrštíková, Pavlisová, Portešová, Růžičková, Teissigová Sa., Teissigová Si., Veselá, Žilinská, Zelenková, Zlatohlávková, Žočková (Bicencová, Durychová, Homolková, Jiříková, Krulišová, Meisnerová, Pavelková, Šafránková)

Hodnocení trenéra:
Marie Sůrová, hlavní trenérka U15:
„S nedělí jsem spokojena, cíl našeho domácího turnaje byl splněn. Na hřišti se sešlo našich 29 žákyň. Holky, které se „nevešly“ na soupisku sehrály vlastní miniutkáníčka a nadšeně podporovaly zbytek týmu. V turnaji jsme opět neztratily jediný bod. Vstřelených branek bylo méně, ale nutno podotknout, že některá děvčata nastoupila ke svému prvnímu či druhému turnaji. Holky pracovaly svědomitě, nechyběla vzájemná podpora, snaha a radost.

Ráda bych poděkovala všem rodičům, kteří se do akce zapojili a přinesly jakoukoliv dobrotu. Velké díky patří rodičům, kteří pomohli s organizací a občerstvením na místě. Je paráda mít v týmu takové dobré duše. Těší mě, že jsme se sešly v tak hojném počtu a už se těším na další společné akce.“


Poděkování:
Děkujeme společnosti Augur za podporu týmu starších žákyň.