clanek-1
  • Články žáci

  • 19.05.2015

Výsledkový servis žákovských kategorií z 16. - 17. května

Starší žáci o tomto víkendu poměřili síly s týmy Sokolova, mladší žáky hostil tým Admiry. V dalším kole hrají všechny čtyři družstva na venkovním hřišti. Starší žáci v Mostu a mladší žáci na Meteoru.

Česká liga žáků U15, So 16. května 2015, Ruzyně

FK Dukla Praha – FK Baník Sokolov 5:3 (2:2)

Branky: 4. a 31. Rogers, 38. Soukup, 47. Drozd, 62. Houha.
Sestava: Nosek, Ferreira (35. Štěpánek), Studnička, Pelc, Novák, Švihálek (50. Houha), Trávníček (35. Drozd), Soukup, Rogers, Vácha (50. Popovič), Rattay (35. Jůza).

Pavel Sedláček: „Za, v Ruzyni již tradičně, krásného počasí jsem přivítali v sobotu kluky ze Sokolova. Hrálo se velmi pohledné utkání se spoustou branek. Naši kluci od začátku předváděli kombinační a útočný fotbal a dá se říci, že jsme po celou dobu měli hru pod kontrolou. Velmi dobře fungovala výstavba od obránců, záložníci dobře kombinovali a útočníci předveli několik výborných náběhů za obranu Sokolova. Po několika hrách bez gólového úspěchu jsme se dokázali výrazně prosadit i střelecky, vstřelili jsme pět krásných branek. Za předvedenou hru je potřeba všechny kluky pochválit,  vynikající výkon předvedl Denis Rogers, který vstřelil naše dva úvodní góly. Jsme rádi, že jsme si mohli opět naplno a zaslouženě užít pocit vítězů. Pochvalu zaslouží také Sokolovští, kteří se dokázali také třikrát střelecky prosadit. Děkujeme všem rodičům za fandění a těšíme se na další utkání, ke kterému zajíždíme do Mostu.“



Česká liga žáků U14, So 16. května 2015, Ruzyně

FK Dukla Praha – FK Baník Sokolov 0:3 (0:3)

Sestava: Basl (36. Šerák) - Peake (53.Matoušek), Linhart, Vožický (53. Novichikhin), Janda (53. Dvořák) - Dostál, Neruda, Havlíček (53. Holoubek) - Janků (36. Jarovský), Novák, Ludvíček.

Tomáš Večeřa: „Hosté ze Sokolova nám dokonale předvedli herní kvalitu v místech, která rozhodují o výsledku utkání. Nám se poměrně dařila kombinace a soupeře jsme ve středu hřiště přehrávali, ale obrana hostů nás jen výjimečně pustila do vyložené šance. Naopak ze tří nebezpečných situacích vsítili dvě branky a tu třetí jsme si přidali sami. I ve druhém poločase se tým Sokolova dostal do dvou velkých šancí, které jim skvěle zneškodnil Jáchym. Našim chlapcům dnes chyběla větší odvaha jít do vápna a o něco rychlejší řešení kolem boxu k překonání obrany.
Gratulujeme hostům a děkujeme za inspiraci k pevnosti i soudržnosti v obraně a k agresivitě i pohotovosti v útočném pokutovém území.“



Česká liga žáků U13, Ne 17. května 2015, ZŠ Hovorčovická 

FK Admira Praha - FK Dukla Praha 9:12 (6:5)

Branky: Novotný J. 5x, Ježek, Hypius, Greguš, Šebrle, Kozojed, Spáčil, Mlejnek.
Sestava: Bičiště, Kočí – Novotný A., Ježek, Spáčil, Novotný J., Pospíšil, Kleček, Hypius, Greguš, Ciolek, Ladislav, Šlégr, Mlejnek, Noll, Šebrle, Kozojed, Blažek, Beznoska, Hořt.

Jaroslav Žipaj: „Utkání s Admirou jsme na jedné straně hřiště zvládli velice dobře. Byli jsme častěji u míče a dobrou kombinací nebo kvalitní individuální činností jsme si dokázali vypracovat dostatek možností k zakončení. Z těchto situací v útočné třetině dokázali kluci na této straně hřiště vytěžit 9 branek. Na druhé straně hřiště jsme se také snažili hrát naši hru, bohužel jsme nebyli tak důslední a poctiví v provedení detailů jak v útočné, tak především v obranné činnosti a i konstruktivní rozehrávka nám dělala nemalé problémy. Ve druhém poločase se kluci zvedli i na této straně hřiště a rozhodně předvedli lepší výkon, bohužel individuálním chybám z nedůslednosti jsme se opět nevyhnuli.“

Česká liga žáků U12, Ne 17. května 2015, ZŠ Hovorčovická

FK Admira Praha - FK Dukla Praha 2:8  (1:1)

Branky: Fojt 2, Mareš 1, Korseko 1, Štěpán 1, Jakoubek 1, Zíka 1, Loffler 1.
Sestava: Spilka, Ulman - Bárta, Mareš, Novotný, Korseko, Peake, Dragošek, Štěpán, Jakoubek, Zíka, Fojt, Málek, Komárek, Teplý, Hollerbach, Villaseca, Krenciv, Loffler, Tomek, Hořt.

Patrik Zeidler: „Další velmi zajímavé utkání jsme sehráli se třetím mužstvem naší skupiny - Admirou Praha. V první půli jsme ve velmi vyrovnaném utkání na obou stranách s minimem brankových příležitostí viděli pouhé 2 branky. Naši kluci měli problémy s velmi aktivní hrou domácích a "kvalita" terénu nám také příliš nepřidala. Chyběla přímočarost, častější střelba a větší využití krajních prostorů, kde byl trávník o poznání rovnější. Ve stejně vyrovnaném úvodu druhého poločasu jsme na jedné straně měli trochu štěstí při zakončení domácích, ovšem poté jsme Admiře v krátkém sledu vstřelili 4 branky a začínali jsme mít daleko více ze hry, což jsme v dalším průběhu utkání podpořili dalšími třemi brankami. Po bojovném, obětavém a v rámci možností fotbalovém výkonu, jsme tedy toto kvalitní utkání zvládli a potěšili všechny přítomné rodiče.“