clanek-1
  • Články dorost

  • 19.05.2015

V Hradci Králové uspěli mladší dorostenci napůl.

V neděli sehráli dvě utkání mladší dorostenci na hřišti Hradce Králové. Sedmnáctka zvítězila 3:1, šestnáctce se nevydařil vstup do utkání a prohrála 0:3. Další zápas čeká oba týmy v až v sobotu 30. května proti Liberci.

Česká liga dorostu U17, Ne 17.května 2015, Hradec Králové

FC Hradec Králové – FK Dukla Praha 1:3 (0:1)

Branky: Šimek (Douděra), vlastní, Bagou.
Sestava: Šťovíček - Douděra, Šimek, Barták, Koubek (48. Lohojda) - Masopust (55. Bagou), Král (62. Garček), Vyleta - Burget, Vlček (76. Šíma), Vácha.

Jan Skoupil: „Do Hradce jsme odjížděli plni sebevědomí po posledních podařených utkání s cílem předvést další kvalitní výkon. Začátek utkání byl oboustranně vyrovnaný, domácí měli sice míč na kopačkách častěji, ale do žádné příležitosti se v prvním poločase nedostali díky spolehlivé defenzivě celého týmu a brankáře. Nám se povedlo dát gól z rohového kopu, což nám dalo výhodu do druhé půle. O tu jsme však záhy po poločase přišli, kdy jsme couvali až příliš hluboko do defenzivy a soupeř střelou zpoza pokutového území srovnal. V této pasáži byl soupeř lepší a tlačil se do koncovky, jednou nás zachránila i tyč. Postupem času jsme i díky střídání začali hrát zase my a zápas se vyrovnal. Vyústěním naší zlepšené hry a rychlých přechodů byl vlastní gól soupeře opět po rohu. Od té chvíle se domácí tlačili ještě víc do útoku, což nám poskytovalo prostor pro rychlé protiútoky. Po jednom takovém se nám podařilo odskočil na dvoubrankové vedení, které jsme si už pohlídali. V utkání jsme nebyli výrazně lepším týmem, ale poctivý a odvážný výkon nám přinesl již čtvrté vítězství v řadě. Všichni hráči na tom měli svůj velký podíl, bylo to především týmové vítězství. Teď se v klidu připravíme na poslední dvě kola a blížící se All Stars Cup.“

Česká liga dorostu U16, Ne 17.května 2015, Hradec Králové

FC Hradec Králové – FK Dukla Praha 3:0 (2:0)

Sestava: Pakeš – Hamborský, Kubů, Kysela (51. Mašek), Lauko (51. Bell) – Mentberger, Bělíček (65. Sejkora), Palivec (51. Štědrý) – Bažo, Janko, Brewer (41. Lukeš).

Úvodní dvacetiminutovku byli domácí aktivnější a z herní převahy vytěžili dva góly. První po centru z levé strany a důrazu v pokutovém území, druhou po presinku a naší chybě v rozehrávce. V druhé polovině prvního poločasu jsme postupně hru vyrovnali a vytvořili si i tři dobré šance, které jsme bohužel neproměnili. Jak jsme poločas skončili, tak jsme začali i poločas druhý – velmi aktivně. Presinkem a rychlým přechodem po zisku jsme si vytvořili převahu a několik šancí, tentokrát jsme je však neřešili s takovým klidem a přesností, jako v předešlých zápasech. V závěru jsme pak z jedné z mála vydařených akcí hradeckých ve druhém poločase inkasovali potřetí.
 
Tomáš Kulvajt: „Tentokrát jsme prospali začátek zápas,u a to se nám stalo osudným. Hradec svou kvalitou dvoubrankové vedení dokázal držet a v našich dobrých šancích jsme nedostali tolik času a prostoru, abychom je vyřešili gólově. S předvedenou hrou cca od 20. minuty zápasu až do závěrečného hvizdu však můžeme být spokojeni. Nepovedený úvod nám budiž ponaučením.“