clanek-1
  • Články dorost

  • 15.05.2015

Předehrávka s Příbramí skončila výhrou pro obě družstva mladšího dorostu

Mladší dorostenci přivítali v předehrávce 25. kola týmy Příbrami. V obou případech dukelská družstva nastřílela svému soupeři po 6 brankách a zaslouženě zvítězila. Další utkání čeká kluky v neděli v Hradci Králové.

Česká liga dorostu U17, 13.5.2015, Malý stadion Strahov

FK Dukla Praha - 1.FK Příbram 6:1 (2:0)

Branky: 30. Vyleta (Greš), 32. Greš (Vlček), 50. Greš (Vlček), 59. Vyleta, 67. Vlček, 78. Greš (Bagou).
Sestava: Šťovíček - Douděra (70. Garček), Barták, Šimek, Koubek - Masopust (55. Král), Vlček, Vyleta (65. Vráblík) - Vácha (62. Bagou), Burget, Greš.

Michal Kolomazník: "V předehrávaném středečním utkání jsme přivítali chlapce z Příbrami. Hosté byli z počátku aktivnější a právě oni mohli jít po naší chybě do vedení. My jsme vycházeli z hlubšího bloku a po zisku míče chtěli co nejrychleji ohrozit soupeřovu branku, a to se nám dvěma slepenými góly povedlo. Druhá půle probíhala převážně v naší režii a po pěkných akcích jsme přidali další branky. Soupeře musíme ocenit, že utkání nevypustil a snažil se až do konce, kde byl nakonec odměněn gólem. Chlapci dík a pojďme si to dále užívat!"

Česká liga dorostu U16, 13.5.2015, Malý stadion Strahov

FK Dukla Praha - 1.FK Příbram 6:2 (3:2)

Branky: 8. Bažo (Mašek), 11. Bažo (Mentberger, Brewer), 17.0 Bažo (Bělíček), 45. Janko (Kubů, Pakeš), 52. Kubů (Štědrý, Brewer), 59. Kubů (Kysela, Janko).
Sestava: Pakeš – Hamborský, Kubů, Mašek, Bell (41. Lauko) – Mentberger, Bělíček, Sejkora (51. Štědrý) – Bažo (51. Kysela), Janko, Brewer.

V předehrávce 25. kola jsme doma přivítali Příbram. Snový začátek a hattrick Vaška Baža do 17. minuty byl skvělý, úplně však nekorespondoval s obrazem hry. I Příbram byla velmi aktivní a tvořila si šance. Odměnou jí byly dva góly ve 24. a 26. minutě z penalty. Do šatny jsme tak šli „jen“ s jednobrankovým vedením. Klíčová byla naše čtvrtá branka, kterou usadil Kristian Janko do levé šibenice, a která nás uklidnila. Další dva góly přidal Matyáš Kubů, přesunutý z pozice stopera na hrot a dokonal naše vysoké a zasloužené vítězství.

Tomáš Kulvajt: "Po celé utkání měla hra vysoké tempo a přelévala se z jedné strany na druhou. Produktivitou v koncovce jsme navázali na předchozí zápas se Žižkovem, což bylo skvělé. Přes vysoké vítězství je však třeba vyzdvihnout i tým Příbrami, který svým otevřeným herním pojetím přispěl ke kvalitě dnešního utkání."