clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 14.05.2015

Dukla odehraje poslední derby sezony

Druhé venkovní utkání v řadě čeká na svěřence trenéra Luboše Kozla. V neděli od 18:00 odehraje naše "A" mužstvo své poslední derby v letošním ročníku SYNOT ligy, v Edenu totiž hostí Duklu pražská Slavia.

Sešívaní nastoupili v posledním kole proti Příbrami. U Litavky se ale hostujícímu celku nepodařilo bodovat, hořkou příchuť porážce ještě dodal fakt, že o obě branky Příbrami se postaral exsparťan Roman Bednář, který dvěma góly zařídil výhru Příbrami v poměru 2:1. O jedinou branku hosti se postaral Milan Škoda, nejlepší střelec soutěže. Zkušený trenér Miroslav Beránek zhodnotil výsledek zápasu následovně: "První poločas se hrál oboustranně rychlý fotbal, pomohl tomu i déšť. Dostali jsme se do vedení, ale domácí po hezké akci vyrovnali. Chleba se lámal při našich šancích, které jsme nevyužili. Hlavně ta Hrubého mě mrzí. Zápas jsme kontrolovali, ale z ojedinělé akce jsme si dali v podstatě vlastní gól. Bílek mi říkal, že to zahrával on. Je to pro nás nešťastný konec. Chtěli jsme tu uspět, odvedli jsme tu výkon, aby se to povedlo, ale chybí lepší produktivita. Navíc dostáváme laciné góly. Milanovi Škodovi to tam padá, ale potřeboval by větší odporu, ostatním to nepadá," uvedl pro oficiální web SYNOT ligy.


Slavia je v po 27 kolech na 13. místě ligové tabulky, což jistě neodpovídá cílům tohoto klubu. Mužstvo z Edenu posbíralo v dosavadním ročníku 28 bodů s bilancí 7 výher, 7 remíz a 13 proher. Skóre sešívaných je 36:42. V posledních pěti zápasech Slavia čtyřikrát prohrála a jednou zvítězila (2:0 nad Českými Budějovicemi). Zajímavostí je, že všechny čtyři prohry Slavie byly v poměru 1:2 (proti Spartě, Jihlavě, Jablonci a Příbrami).

Největší hvězdou v kádru Slavie je již zmiňovaný Milan Škoda, který s 18 brankami vede tabulku střelců SYNOT ligy před Davidem Lafatou. Mezi další opory v kádru Miroslava Beránka patří Jiří Bílek, Jaromír Zmrhal či Aldo Baéz - tito hráči mají na svém kontě největší porci odehraných minut v dresu Slavie v rámci letošního ročníku SYNOT ligy.

Trenér Luboš Kozel uvedl na adresu nedělního utkání: "Nečeká nás lehký zápas, protože Slavia má své problémy, není ještě stoprocentně zachráněná a hraje před svými fanoušky, takže bude chtít utkání zvládnout. Nám se nepovedl zápas v Budějovicích, dali jsme si za cíl přivézt z těchto dvou utkání venku tři body, takže když se nám to nepovedlo minulé kolo, je naší povinností se o to pokusit teď na Slavii. Samozřejmě  k tomu musíme podat lepší výkon. Slavia má ve svém středu nejlepšího střelce ligy, takže takovou alfou a omegou bude jeho pokrytí. Důležité bude také to, jak dokážeme být důrazní a hladoví v pokutových územích. Protože převaha v poli je pěkná, ale utkání nerozhoduje, rozhoduje hra v pokutových územích a tam se musíme zlepšit."

Derby Slavia - Dukla začíná v neděli od 18 hodin. Přijďte Duklu podpořit do Edenu!

Poslední zápas soupeře:

1. FK Příbram - SK Slavia Praha 2:1 (1:1)
Branky: 24. a 90. Bednář - 16. Milan Škoda.  Rozhodčí: Kocourek - Nádvorník, Hock.  ŽK: Bednář, Mareš - Deli, Milan Škoda, Bílek.
1. FK Příbram: Kelemen - Matějů, Hájovský, Zápotočný, Divíšek - Hnaníček, Suchan (81. Fořt) - Moulis (70. J. Mareš), Pilík, Zeman - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.
SK Slavia Praha: Berkovec - Švec, Deli, Bílek, Tamás - Baéz (89. Kodr), Piták - Kenija (76. M. Černý), R. Hrubý (90. Červenka), V. Vukadinovič - Milan Škoda. Trenér: Beránek.


Poslední vzájemné utkání:

FK Dukla Praha - SK Slavia Praha 2:2 (2:2)
Branky: 25. Marek Hanousek, 35. Považanec - 16. Dobrotka, 29. Milan Škoda. Rozhodčí: Kocourek - Blažej, Hájek. ŽK: Matěj Hanousek - Baéz.  Diváci: 6080.
FK Dukla Praha: F. Rada - Karavajev, Jeřábek, Štetina, Matěj Hanousek - Marek Hanousek, Gedeon, Považanec (87. Čajič) - Néstor, Beauguel, Jakub Mareš (81. Berger). Trenér: Kozel.
SK Slavia Praha: Rakovan - Dobrotka, Latka, Bílek, Juhar - Boudjemaa (46. Nitrianský), Baéz, Zmrhal, R. Hrubý, M. Černý - Milan Škoda. Trenér: Beránek.