clanek-1
  • Články dorost

  • 13.05.2015

Mladší dorostenci zvítězili nad Viktorkou Žižkov

Z dvojutkání mladšího dorostu s Viktorkou Žižkov vyšly vítězně oba naše týmy. Sedmnáctka porazila svého soupeře 3:0. Šestnáctka nastřílela Viktorce 10 branek. Své síly poměří obě družstva Dukly dnes s Příbramí a v neděli s Hradcem Králové.

Česká liga dorostu U17, PÁ 8. 5. 2015, Malý stadion Strahov 

FK Dukla Praha - FK Viktoria Žižkov 3:0 (2:0)

Branky: 23.min. Vyleta, 35.min. Garček (Barták),50 min. Vlček (Garček)
Sestava: Czehowsky - Douděra, Barták, Šimek, Burget - Vráblík (70. Ulan), Masopust, Vyleta - Vácha (62. Bagou), Vlček, Garček (70. Koubek).

Michal Kolomazník: "V krásném pátečním dopoledni jsme přivítali na domácím hřišti tým Viktorky Žižkov a byli to právě hosté, kterým patřil úvod utkání. Kluci počáteční tlak ustáli a pozvolna přešli do nám vlastní kombinační hry a tou si začali vytvářet gólové příležitosti, z nichž dvě využili ke vstřelení gólu. Po vstřelení třetí branky naši kluci stále udržovali tempo hry a s chutí si vytvářeli další pohledné situace. Kluci děkuji a s pokorou a chutí do dalších utkání."

Česká liga dorostu U16, PÁ 8. 5. 2015, Malý stadion Strahov 

FK Dukla Praha - FK Viktoria Žižkov 10:0 (4:0)

Branky: 7. Bažo (Brewer, Palivec), 11. Brewer (Janko, Bažo), 32. Janko (Palivec, Sejkora), 37. Bažo (Mentberger, Sejkora), 48. Janko (Palivec, Lukeš), 54. Bažo (Palivec, Lukeš), 60. Brewer (Lauko, Hamborský), 68. Hamborský (Bělíček) – PK, 69. Šolaja (Kysela, Kubů), 78. Šolaja (Bělíček, Lauko).
Sestava: Roub – Bell, Kubů, Mašek, Lukeš (60. Hamborský) – Sejkora, Mentberger (60. Bělíček), Palivec (60. Štědrý) – Bažo (60. Lauko), Janko (60. Šolaja), Brewer.

Poslední Žižkov uhrál v soutěži jediné tři body, a to v našem vzájemném podzimním utkání. Proto jsme měli co napravovat. Vstup do utkání nám úplně nevyšel a přečkali jsme dobrou šanci Žižkova. V 9. minutě však Bažo otevřel skóre po kolmici Brewera a o dvě minuty později si oba hráči role vyměnili. Bažo nahrával a Brewer nadvakrát zakončoval – 2:0. Po několika šancích se na 3:0 trefil Janko a ve 37. minutě Bažo zvýšil na poločasových 4:0. Ve druhém poločase skóre nadále narůstalo. Podruhé se trefili Janko a Brewer, Bažo dovršil hattrick a prosadili se i střídající Hamborský a dvakrát Šolaja. Odveta nám tak vyšla na výbornou.

Tomáš Kulvajt: "V podzimním vzájemném utkání jsme prohospodařili velké množství šancí a po penaltě v samém závěru utkání ztratili. Proto jsme kluky nabádali k obezřetnosti a přesnosti v kombinaci i koncovce. To se jim tentokrát dařilo a už do poločasu jsme vedli čtyřbrankovým rozdílem. Ve druhém poločase jsme přidali další branky, ke kterým přispěli po hromadném střídání v 60. minutě prakticky okamžitě i střídající hráči. Kluci zápas pojali opravdu zodpovědně a konečné skóre je pro ně odměnou."