clanek-1
  • Články žáci

  • 13.05.2015

Výsledkový servis žákovských kategorií z 8. - 10. května 2015

Už v pátek 8. května nastoupila všechně čtyři družstva žáků proti svým soupeřům na hřišti v Ruzyni. Starší žáci proti Boleslavi, mladší žáci proti Vyšehradu. Rezerva starších žáků hrála na hřišti Uhřiněvse. V následujících utkáních čeká starší žáky na domácím hřišti Sokolov, mladší žáci hrají na hřišti Admiry a rezerva starších žáků přivítá Aritmu.

Česká liga žáků U15, PÁ 8. 5. 2015, Ruzyně 

FK Dukla Praha - FK Mladá Boleslav 0:4 (0:1)

Sestava: Nosek, Ferreira (35. Popovič), Studnička, Pelc, Rattay, Rogers, Drozd (50. Elmo), Soukup (35. Novák), Houha (35. Donát), Vácha (50. Fyman), Kadlec (45. Jůza).

Pavel Sedláček: "V Ruzyni nás opět čekalo krásné jarní počasí a k dalšímu hraní za námi přijel tým z Mladé Boleslavi. První poločas se hrálo vyrovnaně a oba týmy předváděly kombinační fotbal. Nám se dařila výstavba zezadu, ale neměli jsme v útočné fázi dostatečný pohyb a aktivitu, a tudíž jsme si nevypracovali žádnou brankovou příležitost. Naopak jsme inkasovali po zaváhání v obraně. Ve druhé půli jsme krátce po sobě udělali zbytečné chyby v obranné fázi, které boleslavští kluci dokázali využít a po nich už jsme se už nedokázali nadechnout ke zvratu. Přesto jsme měli ještě několik příležitostí ke gólu, které vyvrcholily nastřelenou tyčí Štěpánem Studničkou. Z dnešní hry si odnášíme zkušenost, že každá naše chyba může skončit gólem v naší síti a podnětem pro nás i nadále zůstává finální fáze útočné fáze. Blahopřejeme boleslavským k vítězství a kvalitnímu výkonu a těšíme se na další ligový duel, ve kterém změříme síly se Sokolovem."

Česká liga žáků U14, PÁ 8. 5. 2015, Ruzyně 

FK Dukla Praha - FK Mladá Boleslav 3:0 (0:0)

Branky: Novák (Ludvíček, Dostál), Jarovský (Kozel), Dostál (Holoubek).

Tomáš Večeřa: "V prvním poločase měli ze hry o něco více hosté, kdy se nám nedařilo sbírat většinu odražených míčů, i přesto si šance vytvářely oba týmy a je jen škoda, že v ´brejkových´ situací se nám nedaří míč prostrčit za obranu, nýbrž jen na bránícího hráče. 
Ve druhém poločase jsme se gólově prosadili po centrech. Tyto branky zlomily soupeře a zvedly úroveň naší hry. Ani posun nejlepšího hráče hostů do útoku nezměnil průběh utkání. Po pěkné přihrávce Holyho Dosty střílenou přihrávkou hledal Novase, ale míč se odrazil od bránícího hráče 3:0."

Pražský přebor starších žáků, NE 10. 5. 2015, Uhříněves 

FC Čechie Uhříněves - FK Dukla Praha 0:5 (0:3)

Branky: 14. Ferreira, 21. Elmo, 56. Tvrdík, 61. Dvořák.
Sestava: Basl, Dvořák, Ferreira, Drozd, Urban, Hamborský, Švarc, Trávníček, Dostál D., Tvrdík, Dostál L., Novichikhin, Nový, Holoubek, Elmo.

Victor Ferreira: "Ve hře jsme hodně přidržovali míč a pouštěli jsme se do zbytečných soubojů. Naši útočníci nevyužívali své rychlosti a zbytečnými souboji se někdy nedostali k zakončení. Po rychlé akci ve středu hřiště jsme se dostali do vedení. O chvilku později přišel na hřiště Elmo, který svým krásným náběhem zvýšil na 2:0. Akce jsme zakládali přihrávkami do volných prostorů. Po centru z kraje na zadní tyči dorážel opět Elmo do prázdné brány a upravil skóre hry na 3:0. Druhý poločas jsme spíše kontrolovali hru, stále jsme přidržovali míče a po našich chybách se kluci z Uhříněvsi dostávali do velkých šancí. Ovšem ke konci zápasu byl soupeř unaven a my jsme proměnili své dvě šance a vyhráli jsme 5:0. I za takovéhoto stavu se kluci z Uhříněvsi nevzdávali a snažili se hrát až do konce hry. Po celou dobu naší hry byla horší komunikace, ale myslím si, že ke konci hry se o něco málo zlepšila."

Česká liga žáků U13, PÁ 8. 5. 2015, Ruzyně 

FK Dukla Praha - FK Slavoj Vyšehrad 17:5 (5:3)

Branky: Novotný J. 6x, Ježek 2x, Ciolek 2x, Hypius 2x, Kleček 2x, Šátek, Greguš, Pařízek.
Sestava: Bičiště, Štefan – Mejdr, Novotný A., Ježek, Spáčil, Novotný J., Pospíšil, Kleček, Šátek, Kočí, Hypius, Greguš, Ciolek, Ladislav, Šlégr, Mlejnek, Houška, Pařízek, Noll.

Jaroslav Žipaj: "Utkání s Vyšehradem jsme po náročném programu zvládli poměrně slušně. Sice jsme v prvním poločase nebyli „silně“ na hřišti úplně všichni, ve druhém jsme ale působili více jako tým a předvedli i hru, na kterou se hezky dívalo. Kluci dokázali přesně zakončit i poměrnou část našich příležitostí, což nás trenéry samozřejmě těší."

Česká liga žáků U12, PÁ 8. 5. 2015, Ruzyně 

FK Dukla Praha - FK Slavoj Vyšehrad 12:3 (7:1)

Branky: Novotný 2, Fišer 2, Štěpán 2, Krenciv 2, Málek 1, Komárek 1, Peake 1, Tomek 1.
Sestava: Spilka, Ulman - Bárta, Mareš, Novotný, Fišer, Beznoska, Dragošek, Štěpán, Jakoubek, Zíka, Fojt, Málek, Komárek, Teplý, Hollerbach, Peake, Krenciv, Loffler, Tomek.

Patrik Zeidler: "Náročných 14 dní jsme zakončili velmi kvalitním a zajímavým utkáním proti Vyšehradu. Na jednom hřišti to bylo pouze o dobývání soupeřovy branky, otevírání zahuštěných prostorů, o momentu překvapení a o kvalitě zakončení. Až na proměňování šancí bylo vše v pořádku, branek jsme však měli vstřelit daleko více. Na druhé hrací ploše mělo utkání naopak velmi vysokou úroveň, kdy se hosté opírali o několik vynikajících individualit a hrál se naprosto otevřený fotbal. O něco více ze hry jsme měli vždy my, ale také Vyšehrad se dokázal dostávat zajímavými akcemi před naší branku a přispěl tak k vysoké úrovni střetnutí na této hrací ploše, za což mu děkujeme a těšíme se na další vzájemné setkání."