clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 15.03.2012

V pražském derby přivítáme na Julisce Slavii

P R A H A - Jeden z nejatraktivnějších zápasů čeká na Duklu a její fanoušky ve 21. kole Gambrinus ligy. V pondělí přijede na Julisku k pražskému derby Slavia. Utkání začíná v 17 hodin.

Červeno-bílí zatím na jaře získali tři body, všechny za bezbrankové remízy (v Příbrami, doma s Teplicemi a Jabloncem). Jedinou porážku si připsali v Mladé Boleslavi, kde podlehli 2:3. V tabulce tak jsou se třiadvaceti body na desáté pozici.

Po zápase v Mladé Boleslavi rezignoval na pozici trenéra František Straka. Mužstvo po něm převzal dosavadní asistent Martin Poustka, který vedl Slavii už v posledním zápase s Jabloncem a během tohoto týdne byl jmenován hlavním koučem pro celou jarní část. „Nabídku jsem s poctou přijal. Je to pro mě velká čest a splněný sen, že jsem dostal důvěru vést tým, kterému fandím,“ uvedl Poustka. „Myslím, že v zápase s Jabloncem jsme divákům ukázali, že by to mohlo na hřišti fungovat. Přeji si, aby nám fanoušci zachovali přízeň a v pondělním derby s Duklou vytvořili podobnou atmosféru jako v zápase s Jabloncem.“

Nejlepším střelcem Slavie v probíhajícím ročníku je třígólový Zbyněk Pospěch. Se střílením branek by měl pomoci Milan Škoda, který přišel v zimní pauze z Bohemians 1905. Dalšími posilami se stali například Jiří Böhm ze Žižkova nebo Matúš Čonka z Košic.

Derby se Slavií bude zajímavé nejen pro fanoušky, ale také pro řadu členů Dukly. Ve vršovickém klubu v minulosti působili například předseda představenstva Martin Lafek, generální manažer Michal Prokeš, generální ředitel Michal Šrámek, trenéři Luboš Kozel s Janem Suchopárkem či hráči Patrik Gedeon, Jan Vorel, Ondřej Vrzal, Marek Hanousek, Jan Pázler, Pavel Hašek a Michal Šmíd.

„Slavia je jedním z největších klubů v české historii. Zaslouží si velký respekt. A i když má v současné době nějaké problémy, na hřišti má stále kvalitu. Jsou tam dobří, zkušení hráči jako Jarolím, Latka nebo Hubáček, dnes už je zkušený také Škoda. K tomu jsou tam nadějní hráči, například Hurka s Petrákem. A třeba Honza Blažek je také výborný fotbalista. Nebude to lehké,“ uvedl trenér Luboš Kozel.

Zápas začíná v 17 hodin a přímým přenosem jej vysílá ČT4 Sport. Brány stadionu se otevřou v 15 hodin a fanoušci budou moci využít také pokladen u dolního vstupu, které budou při zápase se Slavií otevřeny.

Poslední utkání našeho soupeře

Slavia Praha - Baumit Jablonec 0:0
Rozhodčí: Královec - Kordula, Hájek. ŽK: Hubáček, L. Jarolím, Milutinovič - M. Jarolím. Diváci: 4867.
Slavia: Čontofalský (73. Berkovec) - Dostál, Latka, Hubáček, Čonka - Nitrianský (90. Vlček), Cicman, L. Jarolím, Milutinovič - Blažek - Škoda (25. Böhm).

Poslední vzájemné střetnutí

SK Slavia Praha – FK Dukla Praha 0:0
ŽK: Hloušek, Blažek, Frejlach – Vrzal, Gedeon. Rozhodčí: Paták – Filípek, Lhoták. Počet diváků: 6671.
Slavia: Čontofalský – Nitrianský, Cicman, Hubáček, Hurka – Frejlach (76. Paprčiak), Petrák, Jarolím, Hloušek – Pospěch, Blažek (76. Trubila).
FK Dukla: Rada – Pospíšil, Mikula, Švejdík, Vrzal – Podrazký (66. Malý), Gedeon, Hanousek – Berger (90. Vorel), Lietava, Markovič (76. Pázler).