clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 06.05.2015

Duklu čeká utkání na jihu Čech

"A" mužstvo Dukly změří síly s Dynamem České Budějovice, které je, tak jako náš předchozí soupeř z Hradce Králové, bezprostředně ohroženo sestupem do druhé ligy. Utkání je na programu v sobotu od 16 hodin.

SK Dynamo České Budějovice se nachází na 16. místě tabulky SYNOT ligy. Čtyři kola před koncem soutěže mají jihočeši v tabulce 19 bodů - doposud si připsali čtyři vítězství, sedm remíz a 15 proher. Skóre Dynama je 23:60, v počtu obdržených branek je defenziva Českých Budějovic nejhorší v lize. 


V posledním zápase zavítali svěřenci trenéra Františka Cipra do vršovického Edenu. Po brankách Škody, který se trefil v první a poslední minutě, zvítězila Slavia 2:0 a Budějovicím přidělala další sestupové vrásky. Trenér Cipro utkání zhodnotil pro oficiální web SYNOT ligy: "Myslím, že ten zápas se rozhodl hned v první minutě. Ve 40. nebo kolikáté sekundě jsme inkasovali pro nás typický gól a nestalo se nám to poprvé, kdy dostaneme gól v prvních pěti či deseti minutách. To se pak hrozně blbě hraje, když sem jedete bojovat a eventuálně vyhrát a takhle vás to srazí. Naopak Slavia tím hodně narostla a v následujících deseti minutách chytil Křížek dva góly, takže jsme během chvilky pomalu mohli odjíždět s debaklem. Pak se ta hra vyrovnala, měli jsme nějaké šance, byla tam i tyčka. Druhou půli jsme podle mě byli lepší, na domácí lidi pískali. Slavia začala zdržovat a posledních 30 minut toho měla plné kecky. Ale místo abychom ze dvou tutovek vyrovnali, tak jsme inkasovali, i když podle mě tomu předcházel faul. Když to začneme počítat, teoretická šance ještě žije. Ale buďme realisté," uvedl trenérský matador.

Dynamo hodně spoléhá na brankáře Zdeňka Křížka, obránce Romana Lengyela a středopolaře Petra Benáta - tito tři hráči mají odehráno nejvíce minut v letošním ročníku SYNOT ligy. Naopak do utkání proti Dukle nebudou moci zasáhnout Jaroslav Machovec a Adam Varadi, kteří v zápase proti Slavii dostali čtvrtou žlutou kartu. 

Trenér Luboš Kozel k následujícímu zápasu uvedl: "Budějovice mají jen teoretickou šanci na záchranu a právě z toho důvodu nesmíme nic podcenit, protože ten tlak, který na sobě měli celé jaro, z nich mohl opadnout. Vidím v tom největší nebezpečí, nechci aby se opakovala Příbram. Výkonnost budějovického mužstva není špatná, což bylo vidět v utkání na Slavii, dostali gól v první a poslední minutě a mezi tím hráli vyrovnaný zápas a nechybí moc k tomu, aby na nějaké body nebo vítězství dosáhli. Proto k utkání musíme přistoupit, jako k jakémukoli jinému zápasu s mužstvy zpředu tabulky."

Vzájemná bilance v samostatné české soutěži mezi Duklou a Dynamem vychází mírněji pro Duklu - ze sedmi dosavadních zápasů naše mužstvo třikrát zvítězilo, dvakrát remizovalo a dvakrát byli úspěšnější jihočeští hráči. Skóre z těchto duelů je 16:10. 

Duel v jihočeské metropoli je na programu v sobotu 9. května od 16 hod. Přijeďte podpořit Duklu!

Poslední utkání soupeře:
SK Slavia Praha - SK Dynamo České Budějovice 2:0 (1:0)
Branky: 1. a 90. Milan Škoda. Rozhodčí: Ardeleánu - Kotík, Ratajová. ŽK: Bílek - Machovec, Varadi. Diváci: 4 493.
SK Slavia Praha: Berkovec - Švec, Latka, Bílek, Tamás - Deli, Piták - V. Vukadinovič (77. Mikula), Kenija (58. R. Hrubý), Zmrhal (69. Baéz) - Milan Škoda. 
SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek - Janotka, Lengyel, P. Novák, Machovec - Volešák (58. Chrien), Kladrubský - Pešek, Řezáč (64. Benát), Funda (67. Michal Škoda) - Varadi.


Poslední vzájemné utkání:
FK Dukla Praha - SK Dynamo České Budějovice 3:1 (1:0)
Branky: 1. Beauguel, 53. Néstor, 81. Krmenčík - 66. Lengyel. Rozhodčí: Houdek - Moláček, Kříž. ŽK: Kladrubský, P. Novák. Diváci: 823.
FK Dukla Praha: F. Rada - Karavajev, Jeřábek, Štetina, Polom - Marek Hanousek, Gedeon, Považanec (86. Hlinka) - Néstor (90. Kluk), Beauguel, Jakub Mareš (75. Krmenčík). 
SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek - P. Novák, Lengyel, Podstavek, Hanzlík - Klesa (59. Vošahlík), Brunclík (55. Benát), Kladrubský (73. Linhart), Herzán, Hora - Michal Škoda.