clanek-1
  • Články dorost

  • 05.05.2015

V pražském derby se Slavií uspěly oba týmy mladšího dorostu!

V neděli 3. května hráli mladší dorostenci v Horních Počernicích proti týmům SK Slavia Praha. V obou utkáních Dukla zvítězila a odvezla si plný počet bodů. Další utkání je čeká již v pátek na Malém stadionu Strahov proti Viktorce Žižkov.

Česká liga dorostu U17, NE 3. května 2015, Praha - Horní Počernice

SK Slavia Praha – FK Dukla Praha 0:3 (0:0)

Branky: 43. Barták (Douděra), 55. Garček (Vyleta), 66. Vyleta (penalta na Váchu).
Sestava: Czehowsky – Douděra, Barták, Šimek, Garček (60. Vácha) – Masopust, Vyleta, Král - Bagou (68. Koubek), Vlček (70. Vráblík), Burget.       

Michal Kolomazník: „Po posledním utkání proti Spartě,nás čekalo další pražské S,tentokrát Slavia v Horních Počernicích.Vstup do utkání se nám nevydařil a prvních 20.min. jsme tahali za kratší konec,postupně jsme se soupeři herně vyrovnali a měli nakonec největší šanci první půle,leč skončila nevyužita. Do druhé půle jsme šli s odhodláním vstřelit co nejdříve branku a to se nám následně po rohovém kopu povedlo.Začali jsme přebírat otěže utkání do svých rukou,vstřelili jsme druhou branku a nakonec i třetí z penalty.Přestože se soupeř snažil s vývojem utkání něco udělat,klidným projevem a držením míče jsme závěr utkání zvládli.Chlapci díky a jedeme dál!“                                                                                               
Česká liga dorostu U16, NE 3. května 2015, Praha - Horní Počernice

SK Slavia Praha – FK Dukla Praha 1:2 (1:2)

Branky: 7. Kott (Janko), 32. Janko (Bažo, Kubů).
Sestava: Pakeš – Hamborský, Kubů, Mašek, Lukeš – Kott, Bělíček, Štědrý (50. Palivec) – Bažo (61. Sejkora), Janko, Šolaja (50. Bell).

O něco aktivnější byli v úvodu Slavisté, kteří nastřelili v páté minutě tyč. My jsme byli o dvě minuty později přesnější, když nás po narážečce s Jankem poslal do vedení Kott. Slavia znovu zahrozila v 10. minutě z rohového kopu. Zblízka však jeden z domácích hráčů minul. Vyrovnání tak přišlo až ve 26. minutě po pěkné střele z dálky. Do vedení jsme šli ve 32. minutě. Dlouhý pas za obranu Bažo přistavil Jankovi, který prostřelil domácího brankáře. Do poločasu jsme mohli ještě náskok zvýšit, Bělíčkovu střelu však vytáhl brankář domácích na roh. Ve druhém poločasu jsme byli nebezpečnější a až na jednu šanci Slavie, při které nás podržel brankář Pakeš jsme si vytvořili více příležitostí. Janko z otočky, Kott po samostatném nájezdu ani Mašek hlavou však gól nedali, i tak si odvážíme z Horních Počernic zasloužené vítězství.

Tomáš Kulvajt: „Proti silnému soupeři se nám konečně podařilo skloubit kvalitu hry, která byla odměněna i vítězstvím. Po vyrovnaném první poločasu jsme byli v tom druhém nebezpečnější a mohli přidat další branky. Velké odhodlání, pracovitost a týmovost, podpořená přesností v rozhodujících momentech zápasu kluky dovedla k zaslouženému vítězství a odměnila je za úsilí, se kterým se snaží pracovat v každém tréninku.“