clanek-1
  • A-tým

  • 01.05.2015

Trenéři a hráči FK Dukly Praha navštívili pražské Cholupice

V rámci projektu Tour de club, který pořádá Pražský fotbalový svaz, navštívili trenéři mládeže, hráč prvního týmu a člen realizačního týmu FK Dukly Praha pražský klub TJ Sokol Cholupice.

Projekt Tour de club si má za cíl vzájemně provázat profesionální a amatérské celky hlavního města Prahy tak, aby prvoligové pražské kluby inspirovaly a napomohly dalšímu rozvoji "menším" klubům.

Letos navštívila FK Dukla Praha pražský celek TJ Sokol Cholupice, kam naši trenéři jmenovitě Lukáš Adam, Pavel Papež, Pavel Sedláček a Jaroslav Žipaj, přijeli ukázat své tréninkové metody. Na jednom hřišti trénovaly celkem tři skupiny malých fotbalistů rozdělených dle věkové kategorie. 

Těm nejmladším se věnoval Petr Malý s Ondřejem Vrzalem. "Kluci projevili veliké nadšení a odhodlání. Je moc hezké, že takový projekt probíhá, pro mladé hráče to je velká motivace do další práce," uvedl nynější vedoucí A týmu a bývalý profesionální fotbalista Petr Malý.

Starším kategoriím se věnovali trenéři mládeže. "Zaměřovali jsme se především na herní činnost jednotlivce, techniku s balónem, obcházení soupeře, jeden na jednoho a malé průpravné hry. Kluci jsou šikovní a mají potenciál, který je ovšem třeba rozvíjet," uvedl trenér mladších žáků FK Dukly Praha Jaroslav Žipaj.

Prohlédnout fotogalerii