clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 08.03.2012

Prodloužíme úspěšnou sérii v Hradci Králové?

P R A H A - Ve 20. kole Gambrinus ligy zamíří Dukla na půdu Hradce Králové. Utkání začíná v neděli v 15 hodin.

Hradečtí jsou se třiadvaceti body na desátém místě v tabulce. Na Duklu ztrácejí čtyři body. Na jaře zatím východočeské mužstvo posbíralo čtyři body, když nejprve podlehlo v Liberci (1:3), následně porazilo na svém hřišti vedoucí Spartu Praha (1:0) a naposledy remizovalo v Příbrami (0:0).

„Získali jsme sice kladný bod, ale podle mého jsme spíše dva body ztratili. Jestliže nejsme schopní proměnit takové šance jako na začátku druhého poločasu, tak se pak celý zápas klepete, jestli se soupeři něco povede,“ řekl po utkání hradecký trenér Václav Kotal.

Ten v zimní pauze přivítal ve svém týmu několik posil. Mezi nimi například Jana Šislera, jenž přišel z Čáslavi, Rusa Alexeye Edunova z Dynama Stavropol nebo Tomáše Mrázka z Opavy. Nejlepším střelcem týmu je s pěti brankami hradecký odchovanec Pavel Dvořák. Poslední zásah si připsal v duelu se Spartou, kdy proměnil pokutový kop.

Podzimní vzájemné střetnutí skončilo jasnou výhrou Dukly, která Hradci nastřílela čtyři branky. „Máme jim co vracet. U nich se nám zápas vyloženě nevyvedl. Z naší strany to bylo hodně špatné utkání. Dukla je nyní rozjetá. Remizovala s Plzní a porazila Slovácko, které bez problémů přehrála. Bude to nesmírně těžký duel. Soupeř je v laufu, dává šťastné góly. Na to však nesmíme myslet. Hrajeme doma. A to nám jasně velí, abychom byli aktivnější a od první do poslední minuty se rvali o vítězství. Pevně věřím, že to dobře dopadne a budeme slavit tři body,“ uvedl pro klubový web obránce Michal Pávek.

„Hradec považuji za jedno z nejfotbalovějších mužstev, i když má trochu problémy se střílením branek. Prezentují se velice dobře organizovanou hrou, kterou se prosazovali už ve druhé lize a nyní v tom pokračují. V této sezoně na ně možná dolehl odchod Pilaře, který byl jejich největší ofenzivní silou. Dostatečným varováním pro nás musí být jejich poslední domácí výsledek se Spartou. Nečeká nás nic lehkého, ale samozřejmě do toho jdeme s tím, že chceme nějaké body přivézt a navázat na naše jarní výsledky,“ uvedl Luboš Kozel, trenér Dukly.

Poslední zápas našeho soupeře

1. FK Příbram - FK Hradec Králové 0:0
Rozhodčí: Paták - Lhoták, Zeman. ŽK: Bašič, Štochl (oba Příbram). Diváci: 2257.
Hradec Králové: Koubek - Plašil, Fukal, Pávek - Poděbradský, Hochmeister, Dvořák, Zelený - Černý, Mrázek (89. Malinský), Štěpán (84. Holeš).

Poslední vzájemný zápas

FK Dukla Praha – FC Hradec Králové 4:0 (1:0)
Branky: 29. Berger, 51. Lietava, 64. Markovič z pen., 88. Malý z pen. ŽK: Mikula, Markovič, Lietava – Plašil, Fukal, Chleboun. ČK: 63. Plašil. Rozhodčí: Adam – Lhoták, Moláček. Počet diváků: 1 875.
FK Dukla: Rada – Pospíšil, Mikula, Švejdík, Vrzal – Podrazký (68. Malý), Gedeon, Hanousek (87. Šiml) – Berger (81. Pázler), Lietava, Markovič.
Hradec Králové: Lindr – Plašil, Fukal, Chleboun, Poděbradský - Fischer, Pávek (52. Malinský), Hochmeister, Klapka, Štěpán (58. Zelený) – Dvořák (79. Rezek).

8. března 2012