clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 29.02.2012

V pátek přivítáme na Julisce ambiciózní Slovácko

P R A H A - Přímý duel o pozici v první polovině tabulky čeká na Duklu v 19. kole Gambrinus ligy. V pátek přivítá od 18 hodin na Julisce Slovácko, které na ni ztrácí jediný bod.

Moravané jsou v tabulce na deváté příčce, zatím nasbírali 23 bodů. Na jaře však ještě žádný nepřidali. Nejprve podlehli 0:1 Spartě, pak si stejný výsledek připsali také doma se Sigmou Olomouc, která o své výhře rozhodla v posledních vteřinách zápasu. „Očekával jsem, že navážeme na náš bojovný výkon ve druhém poločase na Spartě, kdy jsme hráli výborně v oslabení. Nedokážu si vysvětlit, proč jsme v domácích podmínkách hráli tak ustrašeně a bojácně od samého začátku,“ litoval Miroslav Soukup, trenér Slovácka.

Ten bude v dnešním utkání postrádat dva potrestané hráče. V zápase s Olomoucí viděl čtvrtou žlutou kartu stoper Jan Trousil, takže čeká kapitána z posledního utkání stop na jeden zápas. Útočník Václav Ondřejka dostal po duelu na Spartě šestizápasový distanc za tvrdý faul na Ladislava Krejčího.

V zimní přestávce přivítal trenér Soukup ve svém celku brankáře Dušana Melichárka, který se do mateřského klubu vrátil po šestiletém působení ve Švédsku. „Jsem rád, že Dušan přišel. Je vidět, že má ohromné zkušenosti ze švédské ligy,“ uvedl před začátkem soutěže slovácký trenér.

Nejlepším střelcem jeho mužstva je čtyřgólový David Pavelka. Brankář Filipko má stejně jako Filip Rada na kontě sedm čistých kont. Jedno z nich si připsal v podzimním střetnutí s Duklou, která podlehla v Uherském Hradišti 0:1. Jedinou branku utkání vstřelil v 67. minutě Kerbr.

„Víme, že nás nečeká jednoduchý zápas. Už na Spartě bylo vidět, že náš soupeř má kvalitu a dobře organizovanou hru. Moc gólů nedostává. V sestavě má navíc několik vyšších hráčů, takže hrozí při standardkách a posílá dlouhé nakopávané míče dopředu, s čímž jsme měli problémy už v Uherském Hradišti. Ale naše mužstvo si po dobrých výsledcích věří, což je vidět také v kvalitě na tréninku. Budeme chtít Slovácku oplatit tu podzimní porážku,“ říká trenér Luboš Kozel.

Přijďte Duklu podpořit do jarní odvety. Utkání začíná v 18 hodin.

Poslední utkání našeho soupeře

1. FC Slovácko - Sigma Olomouc 0:1 (0:0)
Branka: 90.+2 Klesnil. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Zeman. ŽK: Mezlík, Daníček, Kubáň, Trousil - Rossi, Klesnil. ČK: 74. Rossi. Počet diváků: 5035.
Slovácko: Filipko - Mezlík, Trousil, Košút, Kubáň - Volešák (85. Hlúpik), Daníček, Pavelka (90. Kuncl), Valenta - Čtvrtníček, Došek.

Poslední vzájemné střetnutí

1.FC Slovácko – FK Dukla Praha 1:0 (0:0)
Branka: 67. Kerbr. ŽK: Trousil - Hanousek, Rada, Švejdík. Rozhodčí: Jech – Jiřík, Pilný. Počet diváků: 4576.
Slovácko: Filípko - Reinberk, Trousil, Košút, Kubáň – Hlůpik (85. Poliaček), Kordula, Valenta, Pavelka (89. Mezlík) – Ondřejka (62. Kerbr), Došek.
FK Dukla: Rada – Pospíšil, Mikula, Švejdík, Vrzal – Malý (75. Přeučil), Gedeon, Hanousek (83. Pázler) – Berger, Markovič, Podrazký (70. Jirouš).