clanek-1
  • Články žáci

  • 07.04.2015

Výsledkový servis žákovských kategorií z 4. - 5. dubna 2015

O víkendu sehráli starší žáci dvě utkání s Mladou Boleslaví, mladší žáci zajížděli na hřiště do Děčína, kde hrají týmy Fotbalové akademie Šluknovského výběžku. Další utkání čeká starší žáky v Sokolově v neděli od 10 a 11:45 hodin a mladší žáky s Mostem na Ruzyni v sobotu od 10:15 a 12 hodin.

1.kolo České ligy žáků U15, 3.4.2015, 10:15, UMT 17. listopadu 

FK Mladá Boleslav - FK Dukla Praha 0:0 (0:0) PK 2:4

Sestava: Nosek, Bohdan (35. Popovič), Studnička, Novák, Rattay (35. Fyman), Trávníček (35. Drozd), Švihálek, Soukup, Ferreira (40. Houha), Pelc, Rogers (35. Kadlec).

Pavel Papež: „K prvnímu utkání nadstavbové části žákovské ligy jsme zavítali do Mladé Boleslavi. Již od prvních minut bylo jasné, že dnes spíše uvidíme bojovný než kombinační fotbal. Utkání od začátku provázelo spoustu osobních soubojů a nevynucených ztrát na obou stranách. Domácí se v první půli dostali do dvou vyložených šancí, kdy šli samy na Jáchyma, ale ten dvěma výbornými zákroky kluky podržel. My jsme si žádnou vyloženou příležitost nevypracovali, protože nám vázla kombinační hra, kterou jsme se vždy dostávali do „šestnáctky“ soupeře. Druhá půle pokračovala podobně jako ta první. Po 70 minutách byl výsledek 0:0 a tak následovaly pokutové kopy. Nakonec jsme penalty zvládli a ovládli je poměrem 2:4, kdy ve velice silném výkonu z utkání pokračoval Jáchym, který dvě penalty chladnokrevně lapil. Chlapci zaslouží pochválit za to, že dokázali prolomit smůlu a vyhráli i po penaltovém rozstřelu. Dále v trénincích budeme pracovat na komunikaci a lepším propojení mezi útokem a zálohou, kdy toto spojení právě v tomto zápase moc nefungovalo. Děkujeme také rodičům, kteří nás do Mladé Boleslavi přijeli podpořit a budeme se těšit na další společné utkání.“

1.kolo České ligy žáků U14, 3.4.2015, 12:30, UMT 17. listopadu 

FK Mladá Boleslav - FK Dukla Praha 3:0 (1:0)

Sestava: Šerák - Janda (50. Vožický), Urban, Hodek, Ludvíček - Neruda (42. Jarovský), Dostál, Podzimek - Stanislav, Kozel (50. Janků), Matoušek (42. Holoubek).

Tomáš Večeřa: "V prvním poločase jsme byli domácím vyrovnaným soupeřem. Boleslav šla do vedení po rohovém kopu, při kterém jsme byli nedůslední. Velmi dobře jsme působili při rozehrávce, na které se svojí kvalitou podíleli všichni obránci. Novým prvkem byly dlouhé míče Hodyho, které nacházely spoluhráče. Několikrát se nám podařila přesná kombinace více hráčů i s otočením hry, ale pouze Filipovi M. se podařilo dostat za obranu domácích.
Ve druhém poločase jsme nedostatečně dostupovali a neudrželi klid na míči. Hlavní rozdíl byl v situacích kolem vápna, kde si soupeř vytvořil další tři šance, z nichž dvě skončily brankou. Naopak naše příležitosti zůstaly nevyužity (Holy, Bert). Rozhodla tedy kvalita bránění a řešení útočných situací kolem vápna."

Jan Holoubek: "Myslím si, že Boleslav držela více míč než my. Připadalo mi, že mají větší chuť vyhrát. Měli větší sebevědomí. Ale my jsme se také snažili hrát. Myslím, že jsme měli hezké kombinace a několik šancí na gól. Hodně se mi líbily nahrávky Hodyho přes obranu na Staniše."

18.kolo České ligy žáků U13, 5.4.2015, 11:00, UMT Děčín 

FAŠV - FK Dukal Praha 4:26 (1:10)

Branky: Novotný J. 7x, Kožojed 5x, Novotný A. 2x, Ježek 2x, Kočí 3x, Peřina 2x, Mejdr, Šátek, Šlégr, Pospíšil, Greguš.
Sestava: Bičiště – Kozojed, Mejdr, Novotný A., Ježek, Spáčil, Novotný J., Pospíšil, Kleček, Šátek, Kočí, Hypius, Noll, Greguš, Peřina, Šlágr, Ciolek, Pařízek, Hořt.

Jaroslav Žipaj: "V utkání s FAŠV na UMT v Děčíně jsme, až na začátky obou poločasů na jedné „děčínské“ půlce, měli více ze hry a byli lepším týmem. Pozitivní bylo, že jsme dokázali herně i výsledkově otočit nepříznivý vývoj (3:0 pro soupeře na jedné polovině) z prvních deseti minut druhého poločasu, a také jsme dokázali oproti prvnímu MU efektivněji zakončovat naše brankové příležitosti. Poučení bychom si rozhodně měli vzít z úvodů obou poločasů a přistoupit k nim zodpovědněji."

18.kolo České ligy žáků U12, 5.4.2015, 12:45, UMT Děčín

FAŠV - FK Dukla Praha 0:34 (0:17)

Branky: Štěpán 8, Málek 3, Teplý 3, Hollerbach 3, Komárek 3, Peake 3, Loffler 2, Bárta 2, Villaseca 2, Zíka 2, Korseko 2, Beznoska 1.
Sestava: Ulman, Spilka - Mareš, Blažek, Hořt, Málek, Teplý, Hollerbach, Fojt, Hill, Loffler, Bárta, Beznoska, Štěpán, Villaseca, Zíka, Komárek, Peake, Tomek, Korseko.

Patrik Zeidler: "Ke druhému soutěžnímu utkání jsme o velikonočním víkendu zajížděli do Děčína, kde svá domácí utkání hraje Fotbalová Akademie Šluknovského výběžku. Nejdůležitějším úkolem pro kluky pro první poločas bylo nepodcenit soupeře a hrát aktivně za jakéhokoliv stavu. Na jednom z hřišť se nám dařilo velice zajímavě otevírat zavřené prostory kolem vápna soupeře a odměnou byla spousta branek v síti domácích. Na druhé hrací ploše jsme měli problémy s hluboko hrajícím blokem a zhuštěným prostorem kolem branky FAŠV, příliš pomalu přenášeli těžiště hry a málo využívali průnikových přihrávek. Do druhého poločasu nastoupili kluci s cílem ryze individuálním (počet vstřelených branek, počet asistencí, branka slabší nohou, provedení kličky,...) a většina svůj vlastní úkol splnila aniž by hra ztratila na intenzitě a kvalitě."