clanek-1
  • Články dorost

  • 07.04.2015

Mladší dorostenci hráli o víkendu s Pardubicemi

Utkání 18. kola skončilo pro mladší dorostence prohrou a výhrou. Sedmnáctka prohrála 0:1 a šestnáctka zvítězila 6:2. Další utkání čeká naše dorostence na hřišti Malého stadionu Strahov v sobotu 11. dubna od 10:15 a 12:30 hodin.

18.kolo České ligy dorostu U17 4.4.2015, 10:15, UMT Mikulova 

FK Dukla Praha - FK Pardubice 0:1 (0:0)

Sestava: Šťovíček - Barták, Kaník, Šimek, Douděra - Masopust (41. Vráblík), Kocourek (55. Hosnedl), Vyleta - Bagou, Vlček, Burget (69. Kubů).

Jan Skoupil: "V dalším domácím utkání jsme chtěli navázat na dobrý výkon z Č. Budějovic. Celkově se nám to povedlo, i když výsledek byl naprosto opačný. Na soupeře jsme nastoupili opět aktivně a už od prvních minut se nám dařila kombinace i rychlý přechod a tlačili jsme se do koncovky. Bohužel jsme naše velké šance v obou poločasech nepřetavili v góly nebo nás často zastavovala naše opakovaná postavení v ofsajdu. Ve druhém poločase jsme tlak ještě stupňovali, bohužel jsme byli v koncovce málo důrazní a chyběla nám střelba ze střední vzdálenosti. V defenzivní činnosti jsme v závěru neuhlídali ojedinělou akci soupeře a tomu se podařilo krátce před koncem vstřelit vítěznou branku. Celkově byl náš výkon velmi kvalitní a hráče je nutno pochválit za přístup i předvedenou hru. Zklamání po utkání bylo velké a opět se nám nevyhnulo vážnější zranění. Tímto přejeme Dominikovi Kocourkovi rychlou rehabilitaci a brzký návrat mezi nás."

18.kolo České ligy dorostu U16 4.4.2015, 12:30, UMT Mikulova 

FK Dukla Praha - FK Pardubice 6:2 (2:1)

Branky: 2. Kubů (Lauko, Bělíček), 6. Palivec (Kubů, Bělíček), 49. Bělíček, 52. Kubů, 58. Janko (Kott), 78. Šolaja (Bažo, Janko).
Sestava: Roub – Hamborský, Šmalcl, Mašek, Lauko (41. Janko) – Bělíček, Kott, Palivec (55. Šolaja) – Bažo, Kubů, Lukeš (60. Bell).

Do šesté minuty jsme vstřelili dvě branky. Nejprve se po rohu prosadil hlavou Kubů, o čtyři minuty později z hranice vápna přesně mířil do horního růžku Palivec. Hosté zahrozili břevnem po trestném kopu a před poločasem po pěkné akci zaslouženě snížili. Důležitým momentem byly dvě branky v krátkém sledu, které nám daly po deseti minutách druhého poločasu potřebný klid. Nejprve Bělíček prostřelil chumel těl, o chvíli později znovu Kubů dělovkou z úhlu překvapil brankáře hostů. Pátou branku přidal Janko přesnou střelou na zadní tyč, a přestože se pardubickým podařilo vstřelit po chybě v naší rozehrávce za stavu 5:1 druhou branku, závěr patřil znovu nám. Šolaja po krásné akci završil šestým gólem naše zasloužené vítězství.

Tomáš Kulvajt: "Na dobrý výkon z Budějovic se klukům podařilo navázat tentokrát i brankově. V předfinální a finální fázi byli tentokrát mnohem koncentrovanější, v koncovce si vyhověli a ukázali pestrost i překvapivá řešení. Šest vstřelených branek je odměnou pro celý tým."