clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 31.03.2015

Na Bílou sobotu přivítáme Slovácko

Ještě než v pondělí vyvrcholí Velikonoce, čeká Duklu další soupeř v SYNOT lize. V sobotu se utkáme v rámci 22. kola se Slováckem, kterému po posledním vzájemném duelu máme co vracet.

Tým z Uherského Hradiště se nachází na šesté příčce v nejvyšší soutěži. Po 22 odehraných zápasech mají svěřenci Svatopluka Habance na svém kontě 28 bodů. Slovácko má za sebou také předehrávku 23.kola SYNOT ligy proti Teplicím (2:2). Důvodem je probíhající rekonstrukce hrací plochy na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti.

V poslední zápase se jihomoravský celek utkal doma s Dynamem České Budějovice. V tomto zápase potvrdilo Slovácko roli favorita a zvítězilo 3:1. O branky domácích se postarali Diviš, Kalouda a Došek. Trenér Svatopluk Habanec zhodnotil zápas pro oficiální web SYNOT ligy následovně: „ Měli jsme v tomto utkání jediný cíl, kterým bylo získat tři body. To se nám povedlo. Poločas nasvědčoval tomu, že jsme splnili taktické úkoly. Chtěli jsme hrát nahoru. Přes kostrbatou kombinaci nám vycházely akce a z nich pramenily dva góly. Z nepochopitelných důvodů jsme se potom zalekli soupeře, který byl z kategorie slabších. Budu se ptát hráčů, proč takto přistoupili ke druhé půli. A nebýt brankáře Heči, tak jsme možná měli hlavy dole. Takhle se nemůžeme pořádně posunout. Doufám, že se to tímhle zápasem zlomí. Když máme 28 bodů, tak se to v hlavách hráčů změní.“

Slovácko je konsolidované mužstvo, které se opírá zejména o góly Libora Doška. Vysoký útočník je se 12 brankami druhý nejlepší střelec soutěže. Ale hráč s číslem sedm na zádech není jedinou oporou jihomoravského celku. Mezi další stavební kameny Habancova mužstva patří brankář Milan Heča, obránci Veliče Šumulikoski a Tomáš Košút, dále defenzivní záložník Tomáš Rada a v neposlední řadě Jaroslav Diviš, Milan Kerbr a Luboš Kalouda. Bývalý hráč Dukly je se sedmi brankami druhý nejlepší střelec Slovácka.

Luboš Kozel poznamenal na adresu soupeře: "Čeká nás mužstvo, které se snaží hrát kombinačně a pokud jim to zrovna nevychází, mají variantu i v podobě dlouhých míčů na Libora Doška, který je nepříjemný nejen v zakončení ale i v přípravě balónů pro nabíhající hráče, čehož Slovácko umí využívat a být nebezpečné."

Sobotní velikonoční zápas bude pro naše mužstvo velice důležitým z několika důvodů - Dukla na podzim odehrála na Slovácku nepovedené utkání, takže naši hráči budou mít motivaci vysokou prohru Slovácku vrátit, navíc v případě vítězství můžeme našeho soupeře přeskočit v tabulce. 

Poslední utkání soupeře

1.FC Slovácko - SK Dynamo České Budějovice 3:1 (2:0)

Branky: 20. Jaroslav Diviš, 42. Luboš Kalouda, 83. Libor Došek - 50. Petr Benát. ŽK: 18. Michal Škoda, 41. Roman Lengyel. Rozhodčí: M. Zelinka - I. Nádvorník, P. Kotalík (J. Jech).
1.FC Slovácko: Heča - Prajza, T. Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski - Diviš (69. Hlúpik), Kalouda, Valenta (89. L. Sadílek), Kerbr (87. Civič) - Došek. Trenér: Habanec.
SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek - Janotka, Lengyel, P. Novák, Machovec - Benát, Eliáš - Pešek (72. Řezáč), Hála (46. Chrien), Funda (77. Varadi) - Michal Škoda. Trenér: Cipro.

Poslední vzájemné utkání

1. FC Slovácko – FK Dukla Praha 5:1 (3:1)

Branky: 2., 5. a 54. Došek, 22. Kerbr, 71. Kalouda  – 31. Beauguel. ŽK:  Mezlík – Mar. Hanousek. Rozhodčí: Kocourek – Nádvorník, Zeman. Diváci: 4 056.
1.FC Slovácko: Heča – Reinberk, Košút, Mezlík, Břečka (82. Daníček) – Šumulikoski – Kerbr, Kalouda, Valenta (66. Havlík), Diviš – Došek (74. Dočekal).
FK Dukla Praha: Chudý – Karavajev, Štetina, Vorel, Mat. Hanousek – Gedeon (46. Čajić), Mar. Hanousek, Považanec (76. Hlinka) – Berger, Beauguel, Mareš (62. Albiach).