clanek-1
  • Články dorost

  • 31.03.2015

Mladší dorostenci si přivezli z Budějovic výhru i prohru

Víkendová utkání s týmy Budějovic skončila vítězstvím i prohrou. Sedmnáctka porazila svého soupeře v poměru 3:1, naopak šestnáctka se vrátila z jihu Čech bez bodu. Další utkání čekají oba týmy v sobotu 4. dubna dopoledne na strahovském hřišti proti Pardubicím.

Ne 29. března, UMT Složiště, České Budějovice

SK Dynamo České Budějovice U17 – FK Dukla Praha U17 1:3 (0:1)

Branky: Bagou 2 (Vlček, Kocourek), Vlček (Burget).
Sestava: Šťovíček - Douděra, Kaník, Šimek, Koubek (25. Barták) - Kocourek, Masopust (65. Burget), Vyleta - Bagou, Greš, Vlček.

Jan Skoupil: „Do utkání v Budějovicích jsme šli s velkým odhodláním navázat na dobré výkony z předchozích kol. Zápas zahájili lépe domácí a pomocí rohových kopů nás přitlačili do defenzivy. Poté už jsme se začali dostávat do hry přesnou a rychlou rozehrávkou spojenou s dobrým přechodem a soupeře jsme začali přehrávat. Po zásluze jsme šli do vedení po krásně dohrané akci do prázdné branky. Dále jsme si vypracovávali dost slibných šancí, ale počínali jsme si lehkovážně. Poločasový stav mohl být daleko výraznější. Druhý poločas už přinesl oboustranně vyšší tempo, nám se dařilo dobře pracovat v defenzivě a soupeře jsme do ničeho vážnějšího nepouštěli, hrozil však ze standardních situací a odražených míčů. Do bezpečnějšího náskoku jsme tak odskočili až v závěru, kdy jsme v obou případech sehráli gólové akce do krásných zakončení. Poslední destiminutovku jsme pojali až moc lehkovážně a místo držení míče a přesné kombinace jsme se pouštěli do individuálních parádiček, což soupeř dokázal jednou potrestat. Upadla nám koncentrace. Celkově jsme si však dnes vyhrát zasloužili, dozadu jsme byli zodpovědní a vepředu odvážní a kreativní. Věřím, že nás tento výkon posune dál v tréninkové píli a nabudí nás do dalších utkání. Děkuji všem hráčům za předvedené výkony.“

SK Dynamo České Budějovice U16 – FK Dukla Praha U16 3:0 (0:0)

Sestava: Roub - Hamborský, Šmalcl, Mašek, Lauko (51. Lukeš) - Kott, Mentberger, Bělíček - Bažo (51. Štědrý), Kubů (51. Janko), Šolaja.

Tomáš Kulvajt: „Skvělý pocit z předvedené hry kalí obrovské zklamání z konečného výsledku. Celozápasovou herní převahu a množství šancí jsme totiž nedokázali brankově zúročit. Naopak jsme nezachytili ojedinělý rychlý protiútok, po kterém šli domácí do vedení. Další dvě nevyužité šance na vyrovnání, následná chyba v založení a laciné dvoubrankové vedení domácích nás znovu přibrzdilo a závěrečný tlak a další proměněný rychlý protiútok domácích v závěru nakonec uzavřel skóre.“