clanek-1
  • Články žáci

  • 24.03.2015

Starší žáci zajížděli v 21. kole České žákovské ligy do Plzně

Již třetí jarní utkání mají za sebou obě družstva starších žáků. V neděli se utkala s týmy Viktorky Plzeň. Další tentokrát domácí utkání je čeká v sobotu 28. března na UMT Juliska.

FC Viktoria Plzeň U15 - FK Dukla Praha U15 6:1 (2:0)

Sestava: Nosek, Ferreira (45. Bohdan), Štěpánek, Studnička, Kadlec (35. Popovič), Drozd (35. Švihálek), Novák, Soukup (50. Fyman), Rogers (45. Trávníček), Pelc, Tvrdík (35. Jůza).

Pavel Sedláček: "Ke třetímu jarnímu mistrovskému utkání jsme zajížděli do Plzně. První poločas se hrál otevřený fotbal. Hráli jsme dobře kombinačně a měli jsme nadějné příležitosti. Po dvou zbytečných individuálních chybách jsme ovšem inkasovali a odcházeli do šaten z dvoubrankovým mankem. Druhý poločas jsme velmi dobře začali a zásluhou Marka Pelce jsme snížili na rozdíl jediného gólu. Poté jsme však bohužel opět udělali několik fatálních chyb, které soupeř potrestal a už jsme se nedokázali zvednout. Děkujeme fanouškům z řad rodičů, kteří za námi přijeli až do Plzně a těšíme se na další utkání, kdy hostíme v sobotu na Julisce tým Pardubic."

FC Viktoria Plzeň U14 - FK Dukla Praha U14 5:2 (3:2)

Branky: Kozel 2x (Jíra, Podzimek).
Sestava: Šerák - Novichikhin (36. Matoušek), Urban, Vožický (36. Jarovský), Ludvíček - Dostál, Havlíček, Podzimek (43. Dvořák) - Jíra (60. Přibyl), Kozel, Janků (50. Novák).

Tomáš Večeřa: "Domácí začali silným napadáním, které nám při rozehrávce dělalo problémy. Oboustranně v prvním poločase se týmy dopouštěly mnoha ztrát, které nabízely brankové příležitosti. Celý poločas jsme tahali za kratší konec, ale vždy po brance jsme reagovali aktivně se snahou co nejdříve srovnat krok.
Po přestávce ještě měl Kozlik dvě velké šance, ale pak nás soupeř začal více přehrávat. Tentokrát naše hra po vystřídání měla sestupnou tendenci. Nebyli jsme kompaktní při defenzivní činnosti a na míči jsme nedělali správná rozhodnutí.
Domácím gratulujeme ke zaslouženému vítězství."