clanek-1
  • A-tým

  • 19.03.2015

Dukla odehraje další derby

Duklu čeká v krátkém časovém intervalu další derby, tentokrát naše "A" mužstvo zajíždí do vršovického Ďolíčku. Zápas je na programu v neděli od 18 hod.

Klokani odehráli poslední ligový zápas v Hradci, kde prohráli 0:1. O jedinou branku se postaral Vaněček. Zápas na východě Čech zhodnotil trenér Pivarník následovně. "Chtěli jsme hrát aktivně a nepustit Hradec do kombinační hry. Proto jsme je napadali už od brankáře. Vydrželo nám to pětatřicet minut, kdy jsme byli aktivnější a kontrolovali hru. Klíčovým momentem byla neproměněná penalta - nás srazila dolů a Hradci samozřejmě narostla křídla. Ve druhé půli jsme nebyli aktivní, nepohlídali jsme si jednu situaci a dostali jsme gól. Hradec navíc na konci rozkouskoval hru, abychom se nedostali do souvislého tlaku."


Vršovické mužstvo je tak po 20 odehraných zápasech na 13.místě tabulky s tříbodovým náskokem na 15. příčku. Utkání s naší Duklou tak bude pro svěřence trenéra Pivarníka velmi důležitým. Dukla má naopak Bohemce co oplácet, poslední vzájemný zápas nedopadl pro náš tým dobře, doma jsme Klokanům podlehli 0:1, o jedinou branku v zápase se postaral Moravec v 79. minutě. Zajímavostí je, že Dukla má téměř totožné skóre jako náš nedělní soupeř, rozdíl je pouze v jedné vstřelené brance. Zatímco Dukla má skóre 24:31, Bohemians má 23:31. Bodový rozdíl mezi oběma mužstvy je pět bodů. 

"Čeká nás další pražské derby. Bohemka své poslední utkání v Hradci nezvládla, tím pádem se k ní Hradec přiblížil a pro ní bude utkání s námi nesmírně důležité. My musíme zapomenout na Plzeň z hlediska výsledku, ale určitě ne hry, a musíme i proti mužstvům, která nejsou v tabulce tak vysoko, potvrdit naše výkony a přetavit je v body, které chceme získat i na Bohemce," uvedl k nedělnímu zápasu trenér Luboš Kozel.

Mezi nejvytíženější hráče zeleno-bílých patří Jakub Rada, který má jako jediný odehráno plný počet minut a nastoupil ke všem 20 utkáním. Dále mezi opory týmu patří Josef Jindřišek, jenž je se šesti brankami nejlepším střelcem Klokanů. Mezi dalšími pravidelnými členy základní sestavy jsou Lukáš Pauschek, Matúš Mikuš, Jan Moravec či Radek Šírl. 

Přijďte podpořit Duklu do Ďolíčku. Zápas začíná v neděli od 18 hodin a nepřenáší jej žádná televizní stanice.

Poslední utkání soupeře:

FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
Branka: 64. Vaněček.  Rozhodčí: Kocourek - Kordula, Fišer.  ŽK: Černý, Dvořák, Shejbal - Mosquera, Bartek, Škerle. Diváci: 3200.
FC Hradec Králové: T. Koubek - Holeš, Chleboun, Rolko, P. Mareš - Černý, A. Čermák - Štípek (85. Tito), Trubač (74. Shejbal), Malinský (33. Vaněček) - Dvořák. Trenér: Barborík.
Bohemians Praha 1905: Zlámal - Pauschek, Škerle, Gajič, Šírl (67. Kalina) - Bartek, Jindřišek, J. Rada, Mosquera (83. Lietava) - Jarolím (66. Bratanovič) - Mikuš. Trenér: Pivarník.

Poslední vzájemné utkání:

FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0)
Branka: 79. Moravec. Rozhodčí: Marek - Peřina, Dobrovolný. ŽK: Štetina (Dukla). Diváci: 4786.
FK Dukla Praha: Chudý - Karavajev, Štetina, Vorel, Matěj Hanousek - Gedeon (83. Juroška), Marek Hanousek, Považanec - Berger, Beauguel (76. Krmenčík), Čajič (61. Néstor). Trenér: Kozel.
Bohemians Praha 1905: Švenger - Pauschek, E. Brabec, Šmíd, Šírl - Jindřišek, J. Rada - Moravec, Bratanovič (90. Krch), Mosquera (85. Bartek) - Mikuš (62. Lietava). Trenér: Pivarník.