clanek-1
  • Články dorost

  • 17.03.2015

Mladší dorostenci v prvním jarním kole zavítali do Plzně

Do Plzně se v neděli rozjely oba týmy mladšího dorostu. Oba duely se hrály na hřišti v Luční ulici a starší U17 po nevydařeném prvním poločase podlehla soupeři 1:3, mladší U16 naopak zvítězila 3:2. Příští týden přivítají obě družstva týmy Mladé Boleslavi, a to v neděli 22. března od 10:15 a 12:30 hodin.

FC Viktoria Plzeň U17 - FK Dukla Praha U17 3:1 (2:0)

Branka: 76. Vlček.
Sestava: Šťovíček - Joun (41. Bagou), Barták, Kaník, Garček (38. Koubek) - Masopust, Šimek, Kocourek - Douděra, Vlček, Král.

Do prvního mistrovského utkání jarní části jsme vstoupili velmi bojácně a pasivně. Soupeř nás svojí organizací hry přehrával a vytvořil si za první poločas 4-5 dobrých šancí, některé však náš brankář skvěle pochytal. První gól jsme inkasovali velmi lacino ze standardní situace, kdy jsme nenabrali domácího hráče. Po chvíli soupeř zdvojnásobil vedení po zbytečném faulu v pokutovém území a proměněné penaltě. Poločasový stav zcela zaslouženě odrazil realitu na hřišti. V podstatě jsme jen čekali, co s námi soupeř udělá. Do druhé půle jsme vstoupili aktivně s cílem se do utkání vrátit nejen výsledkově, ale hlavně herně. Byli jsme odvážnější v napadání, přesnější v přechodu a pomohla nám střídání. Hra se vyrovnala a šance začaly pomalu přicházet. Bohužel jsme nadějně rozjeté akce nedokázali lépe dotáhnout do zakončení. Postupem času jsme dokázali soupeři zatápět, ale na víc než jeden gól to nestačilo.

Jan Skoupil: "Domácí vyhráli zcela zaslouženě, nás musí mrzet promarněný první poločas, který jsme odehráli ve strachu a pasivně. Věřím, že do příštího domácího utkání vstoupíme zcela jinak, daleko iniciativněji. Velkou kaňkou je zranění Honzy Garčeka, který skončil po srážce s brankářem v nemocnici. Tímto mu celý tým přeje brzké uzdravení a návrat mezi nás."

FC Viktoria Plzeň U16 - FK Dukla Praha U16 2:3 (0:1)

Branky: 34. Mentberger (Hamborský, Šolaja), 49. Šolaja, 76. Mentberger (Bell) (PK).
Sestava: Pakeš – Hamborský, Šmalcl, Mašek, Lukeš (40. Lauko) – Kott, Mentberger, Bělíček (60. Palivec) – Bažo (55. Bell), Janko (50. Kubů), Šolaja (60. Sejkora).

Do dvacáté minuty si Plzeň vytvořila čtyři dobré šance, my zahrozili rychlým brejkem, po kterém Bělíček ve skluzu těsně minul. Domácí i nadále tlačili, brankově jsme se však prosadili my. Šolajův odvrácený centr zakončoval střelou před vápnem Hamborský a do branky nakonec míč usměrnil Mentberger. I přes další šance Plzně se nám podařilo chvilku po přestávce vstřelit Šolajou druhou branku. David vystihl rozehrávku domácích a samostatný nájezd ze strany zakončil přesnou křížnou střelou. Plzeňští však pokračovali i nadále v aktivní hře. V 60. minutě se jim nejprve podařilo snížit, v 74. minutě pak vyrovnali z penalty nařízené za faul. O dvě minuty později jsme však dostali stejnou možnost i my, když byl v pokutovém území faulovaný Bell. Mentberger penaltu jistě proměnil a i přes hektický závěr jsme již dokázali zápas dotáhnout do vítězného konce.

Tomáš Kulvajt: "Plzeňští dnes byli herně lepším týmem. Rychle a přesně kombinovali, z čehož pramenila jejich celozápasová územní převaha a množství šancí. Ty však končili na naší dobré defenzívě nebo na skvělém Markovi Pakešovi v naší brance. Naše šance pramenily většinou z rychlých brejků, které jsme však řešili přesně a byli z nich nebezpeční. Kluci ukázali obrovský charakter, když po vyrovnávací brance zápas nezabalili, ale okamžitou útočnou aktivitou donutili domácí k penaltovému faulu, který opět otočil zápas v náš prospěch. Dnešní vítězství bylo zásluhou celotýmového výkonu, odhodlání a vůle zvítězit."