clanek-1
  • Články mládež

  • 10.03.2015

Mladší dorostenci zakončili zimní přípravu generálkou s Baníkem Ostrava

V sobotu odehráli mladší dorostenci dvě utkání s Baníkem Ostrava.První mistrovské utkání čeká mladší dorostence s Plzní v neděli 15. března na hřišti v Luční ulici v Plzni od 10:15 a 12:30 hodin.

FK Dukla Praha U17 - FC Baník Ostrava U17 3:6 (2:2)

Branky: Vlček (Douděra), Douděra z p.k. (Vlček), Bagou (Kocourek).
Sestava: - Šťovíček - Joun (50. Masopust), Kaník, Barták (41. Koubek), Garček - Kocourek, Šimek, Král - Vácha (17. Vyleta, 55. Bagou), Vlček, Douděra (65. Ulan).

Jan Skoupil: "V posledním přípravném utkání před ligovým startem jsme na Vyšehradě přivítali silný tým Baníku Ostrava. Čekal nás soupeř, který má ve svých řadách několik reprezentantů a patří k nejlepším v naší kategorii. Začátek utkání jsme měli silný a prakticky z prvního útoku jsme šli po krásné akci do vedení. Ihned z rozehrávky však soupeř dokázal srovnat po naší špatné defenzivní činnosti polařů. Zápas se pak odehrával ve vysokém tempu a byl plný rychlých akcí z obou stran. Po faulu v pokutovém území jsme šli opět do vedení, ale Baník dokázal po křídelní akci srovnat. Chvíli po začátku druhého poločasu jsme postupovali do otevřené obrany ve třech proti dvěma, ale klíčovou šanci jsme promarnili. Soupeř poté zúročil kvalitu směrem dopředu a trestal naše špatné defenzivní chování, především mezery v obranné řadě i individuální chyby. Na konci utkání už byl jasně lepší a zaslouženě zvítězil. 
V utkání s takto kvalitním soupeřem se opět jasně ukázaly naše slabiny: neproměňování vyložených šancí, individuální chyby a neochota pracovat poctivě v defenzivě. Zejména mě mrzí slabá činnost při nabírání volných hráčů, která souvisí se zodpovědností jednotlivých hráčů podílet se na defenzivě celého týmu. Útočné a obranné činnosti nemáme vyvážené, a proto inkasujeme dlouhodobě dost branek. Budeme se na to muset silně zaměřit v tréninkovém procesu. 
Soupeři děkujeme, že vážil dalekou cestu a umožnil nám kvalitní konfrontaci."

FK Dukla Praha U16 - FC Baník Ostrava 1:1 (1:0)

Branky: 14. Janko (Šolaja, Mentberger).
Sestava: - Pakeš – Hamborský, Šmalcl (44. Bělíček), Mašek, Lukeš (50. Bell) – Kott, Mentberger (50. Palivec), Kubů – Bažo, Janko (52. Mruvčinský), Šolaja (50. Bannykh).

V silné úvodní pětiminutovce jsme si vytvořili čtyři dobré šance, branku jsme ale vstřelili až ve 14. minutě. Šolaja vydribloval z křídla a přistavil míč Jankovi, který z hranice velkého vápna mířil po zemi přesně k tyčce. V dalším průběhu se střídaly šance na obou stranách, Baník ani my jsme je však nedotáhli do gólového zakončení. Ve druhém poločase byl Baník kombinačně o něco přesnější a vytvořil si mírnou územní převahu. Rozdílovou branku jsme mohli přidat v 70. minutě, Palivec však sám před brankářem hlavou minul. Z následného rychlého protiútoku naopak vykopával z odkryté branky Mašek. Po následném rohovém kopu jsme bohužel faulovali a z nařízené penalty ostravští vyrovnali na konečných 1:1.

Tomáš Kulvajt: "S moravskými týmy se v průběhu roku potkáváme zřídka, proto byl pro nás zápas s Baníkem Ostrava velmi zajímavou konfrontací. Oboustranně ofenzivní utkání se hrálo ve vysokém tempu. Proti druhému nejofenzivnějšímu týmu MSL jsme byli první poločas aktivnější a vytvořili si více šancí, z nichž jsme jednu proměnili. Ve druhém byl o něco lepší Baník a jeho vyrovnání z penalty bylo zasloužené. Zápas nám ukázal naše možnosti v ofenzívě a zároveň odkryl rezervy, na kterých budeme v dalších týdnech pracovat."