clanek-1
  • Klub

  • 24.02.2015

Narozeninový křest nové knihy Zuzany Maléřové měl barvu vínově žlutou

17.února 2015 pokřtila spisovatelka Zuzana Maléřová v Divadle Ypsilon svou novou knihu DOPIS CYRANOVI, která vyšla u příležitosti jejího jubilea.

Výtvarnými fotografiemi knihu ilustroval Vlado Bohdan. Kmotry knihy byly přední osobnosti tohoto vynikajícího souboru - Jiří Lábus, Jan Jiráň a Pavel Nový, blahopřát přišla celá řada významných umělců - herci Naďa Konvalinková, Emma Černá, Jan Potměšil, Táňa Fischerová, Jaroslav Dušek, Iveta Dušková, Adéla Kačerová s rodiči Ninou Divíškovou a Janem Kačerem, zpěvačka Jitka Zelenková a další. Texty Zuzany Maléřové zpívala její dcera Alžběta Bohdanová v doprovodu Jana Jiráně a Vratislava Zochra.

Mezi gratulanty nechyběli ani zástupci naší Dukly, neboť autorka celým srdcem patří k našemu klubu. V uplynulých letech pro nás připravila dva mimořádné cykly. Prvním byly Příběhy z tribuny, na jejichž základě vznikla velmi úspěšná kniha plná velkých příběhů "odžitých" pod střechou Julisky. V Dukle končí i děj její knihy Proč kluci milují fotbal.  A mnohým z Vás visí na zdi krásný nástěnný "čtecí" kalendář, "kniha na stěnu" - Celá Dukla čte (a píše), kterým Zuzana Maléřová shrnula celoroční setkávání s našimi malými i velkými hráči a hráčkami, se kterými sepsali jejich životní pocity, strachy i naděje.

Na jeviště Ypsilonky jí přišel blahopřát s kyticí v barvách Dukly sportovní ředitel Gunter Bittengel, ale také generální manažer Michal Prokeš, generální ředitel Michal Šrámek a k velké radosti Zuzany Maléřové i zástupci trenérů mládeže a  rodiče některých hráčů.

Nová kniha Dopis Cyranovi (intimní příběhy v dopisech) už nyní sklízí silné ohlasy. Autorkou jejího doslovu je herečka Táňa Fischerová, která v něm mimo jiné napsala:
"Nedávno jsem přijala, trochu s údivem sama nad sebou, Zuzanino pozvání na Duklu, na setkání s kluky, kteří hrají fotbal, a s jejich trenéry. S údivem proto, že jediná věc, ke které nemám blízko, je sport a samozřejmě fotbal. Díky ní jsem objevila nádherné lidi, krásné vztahy a silné lidské příběhy těch, kteří kluky vedou k fair play, vytrvalosti, kamarádství a také dobrým sportovním a školním výsledkům. Stala se ze mne přívrženkyně Dukly a obdivovatelka všech, kdo v ní zasévají tato krásná semena. Ostatně i její knížka na toto téma – Příběhy z tribuny – vzbudila oprávněný zájem.
Zkrátka... Zuzana je proutkař. Kdo má potřebu napít se čisté, oživující pramenité
vody, ať si otevře i tuto její  knihu."