clanek-1
  • Rozhovory

  • 20.02.2015

Patrik Gedeon před utkáním se Zbrojovkou Brno

Před utkáním se Zbrojovkou Brno jsme vyzpovídali kapitána Patrika Gedeona. Jak je důležité v Brně uspět či jak je to s jeho touhou stát se nejstarším hráčem ligy, zvláště po prodloužení své stávající smlouvy do roku 2016, uvidíte v následujícím rozhovoru.

Patriku, jaká byla zimní příprava?
Hrozně rychle utekla. Začali jsme někdy třetího ledna a než jsme se otočili, je po přípravě. Teď už se všichni těšíme na první ligové utkání.

Co očekáváš od utkání v Brně a celé jarní části Synot ligy?
Utkání v Brně vnímáme hodně důležitě, protože ho musíme zvládnout a dobře se od něj odpíchnout, abychom neměli problémy se záchranou. Musíme si nahrát teď na začátku nějaké body, protože pak máme velmi těžký los, hrajeme na Spartě, doma pak s Plzní, takže ty první zápasy venku s Brnem a doma s Libercem chceme dobře odehrát a získat nějaké body.

Nedávno si prodloužil smlouvu s Duklou až do roku 2016, co to pro tebe znamená?
Tak já jsem požádal Duklu trošku s předstihem o stanovisko, abych věděl co dál, co se mnou zamýšlí, protože by mi jinak končila smlouva už v létě. Jsem rád, že mi ji prodloužili, ale asi to bude poslední smlouva, kterou jsem podepsal.

Nechal ses slyšet, že bys chtěl být nejstarším hráčem v lize, ale Jarda Blažek z Jihlavy ti to možná pokazí, bude nějaký minisouboj?
Já jsem to četl ve Sportu, že nastoupí. Samozřejmě mu to přeju. Já jsem to tehdy řekl v nějaké euforii po tréninku a teď po přípravě vidím, že už to asi nezvládnu. (úsměv)