clanek-1
  • A-tým

  • 05.02.2012

Další výhra. Dukla porazila Anzio Lavinio

P R A H A - Během herního soustředění v Itálii nastoupila Dukla ke svému třetímu zápasu. V něm porazila celek Anzio Lavinio 2:0.

Dukla byla prakticky po celé utkání lepším týmem. Domácí Anzio Lavinio hrozilo především ze standardních situací.

První větší šance Dukly přišla ve 21. minutě, kdy Podrazký vyslal průnikovou přihrávku na Svatonského, ten ale tváří v tvář italskému brankáři přestřelil. Uplynulo pět minut a Mikula pálil z osmnácti metrů k tyči. Domácí brankář střelu vyrazil na roh. V prvním poločase zahrozil ještě Markovič, když se ve 44. minutě prokličkoval středem až před brankáře, ale střela v záklonu mu nesedla.

Po prvním poločase byl výsledek nerozhodný a hráči odcházeli do kabin za bezbrankového stavu.

Ve druhém poločase už Dukla skórovala. Nejprve Svatonský nacentroval do vápna, kde obránci míč odklidili na hranici šestnáctky přímo k Markovi. Ten se střelou k pravé tyči nemýlil - 0:1. V 80. minutě zahrávala Dukla roh. Vysoký míč se dostal k Hanouskovi, který pálil bez přípravy. Jeho střelu brankář vyrazil k Lietavovi, jenž nekompromisně skóroval. Bohužel z ofsajdové pozice.

Hned vzápětí Dukla přidala druhou branku. Engelmann ze strany vracel na volného Ivana Lietavu, který poslal míč do sítě.

Přípravné utkání proti celku ze Serie D tak skončilo výhrou 2:0.

Anzio Lavinio – FK Dukla Praha 0:2 (0:0)

Branky: 56. Marek, 80. Lietava.

Dukla:

I. poločas: Kučera - Hašek, Mikula, Šmíd, Svatonský - Šiml, Marič, Podrazký - Sklenář, Marek, Markovič

II. poločas: Rada – Hašek, Mikula (58. Švejdík), Božič, Vrzal – Šiml (58. Gedeon), Hanousek, Malý - Engelmann, Svatonský (58. Lietava) – Marek (70. Pázler).

5. února 2012