clanek-1
  • A-tým

  • 09.02.2015

Rozhovor s Matějem Hanouskem o utkání, regeneraci i blížícím se EURU

Matěje, jednoho z lvíčat, které čeká v červnu EURO do 21 let, jsme se zeptali na poslední utkání se srbským týmem FK Čukarički, na jeho nejoblíbenější druh regenerace či jeho trávení volného času na soustředění.

Jak bys zhodnotil utkání s FK Čukaricki?

Myslím, že první poločas se nám celkem vydařil defenzivně, do žádné větší šance jsme soupeře nepustili. Bohužel jsme nebyli tak efektivní směrem dopředu, jako tomu bylo v prvním utkání a moc šancí jsme si nevytvořili. Ve druhém poločase jsme udělali pár chyb, které soupeř využil ke vstřelení branek, na které už jsme nedokázali odpovědět.

Sám jsi byl blízko ke vstřelení branky, jak bys popsal tu situaci?
Dostal jsem dlouhý balón za obranu soupeře, v první moment jsem chtěl přihrávat prvním dotykem před bránu, nakonec jsem se rozhodl, že si míč převezmu a půjdu sám. Bohužel jsem si míč ukopl trošku víc, brankář vyběhl a bylo po šanci.

Co vše máte k dispozici k regeneraci a co nejraději využíváš? 
Je tu sauna, pára, bazén, dále naši maséři a samozřejmě moře. Sám ale nejvíc využívám posilovnu, jako aktivní odpočinek.

Patříš do skupiny těch, co se chodí koupat a nebo trávíš čas mezi tréninky jinak? 
V moři jsem ještě nebyl, mezi tréninky většinou ležím v posteli a odpočívám nebo si povídáme se spolubydlícím.

S kým jsi na pokoji?
S Romanem Polomem.

Jsi jedním z našich lvíčků, jak se těšíš na EURO?
Moji spoluhráči zažili stříbrné EURO U19, pro mě to bude premiéra. Je možnost kvalifikovat se na Olympijské hry, takže ptát se, jestli se těším je asi zbytečné. (smích)