clanek-1
  • A-tým

  • 09.02.2015

Jakub Mareš: Cítím se lépe na postu devítky

Po zranění nastoupil na dvacet minut proti FK Čukarički. Jakuba koleno ještě trošku trápí, ale dělá vše pro to, aby byl co nejdříve stoprocentní, zvlášť když začal více nastupovat na postu, který mu je blíž.

Máš za sebou 20 odehraných minut po zranění, jak ses v zápase cítil?

Ještě to nebylo zcela ideální, navíc jsem při utkání na koleno spadl a včera trénoval s lehkými bolestmi.

Na rozdíl od předešlého zápasu jste tři branky inkasovali, čím to bylo?
Čukarički byl jiný soupeř a ve větší kvalitě než Litevci. Zápas měl větší tempo oproti tomu prvnímu. První poločas byl docela vyrovnaný, ale po první obdržené brance už měl soupeř navrch. Není to příjemné prohrát 0:3, ale aspoň jsme se přesvědčili, že máme na čem pracovat a pro mladé kluky to byla škola, v jak velkém tempu se hraje na takové úrovni.

Nastoupil jsi několikrát na postu 9, hraje se ti na něm dobře, nebo se lépe cítíš na křídle?
Určitě se cítím lépe v útoku (na 9), hrál jsem tam většinu zápasů v kariéře a cítím se jako útočník. O to mě teď více mrzí, že když jsem začal hrát na 9 a docela se mi v přípravných zápasech dařilo a cítil jsem se dobře, tak jsem se zranil.

Na Kypru vládne poměrně dost teplé počasí, trávíte volný čas často na pláži?
Počasí je tu příjemné, jen dnes už začalo pršet, ale pořád je to příjemnější než u nás v ČR. Takže na pláži jsme moc nebyli,  jen jednou když bylo volné odpoledne.

Byla už možnost se podívat po okolí? Nebo se teprve chystáte? 
Po okolí ještě čas nebyl a ani nevím, jestli bude. Já potřebuji dobře zregenerovat, abych už mohl hrát a trénovat na 100 %, ale myslím, že pár kluků ve volnu někam vyrazí. 

S kým jsi na pokoji?
Jsem na pokoji s žijící mrtvolou Bergrem. (smích)