clanek-1
  • U17

  • 15.02.2015

OBRAZEM: Mladší dorostenci na zimním soustředění v Jeseníkách

První únorový týden náš tým U17 absolvoval zimní kemp v oblasti Hrubého Jeseníku, konkrétně v Petříkově a Jeseníku. První část jsme absolvovali v Petříkově, kde jsme našli perfektní zázemí, čistě upravené stopy, členitý terén a krásné scenérie od Kralického Sněžníku až po Praděd. Náplní byly převážně delší trasy na běžkách (2-2,5 hodiny), hry ve sněhu a různé manuální činnosti.

V nabitém programu byl i prostor k tvůrčí fantazii…


Pomyslným vrcholem první části byl přechod části Jesenické horské magistrály po trase Petříkov – Ramzová – Čerňava – Šerák – Keprník – Červenohorské sedlo. Trasa měřící 15 km nám dala zabrat svým výškovým profilem a zdolávali jsme ji cca 4 hodiny. Bohužel se nám během túry zhoršilo počasí, čili prožitek mohl být daleko silnější.


Z cílové stanice Červenohorského sedla jsme se přemístili do Jeseníku, kde nás čekala druhá část našeho kempu. Zde jsme byli ubytovaní ve Vojenském lázeňském léčebném zařízení Albatros, kde jsme měli kompletní zázemí i s regenerační jednotkou. Na tréninky jsme chodili na kvalitní umělou trávu v Jeseníku. Zde jsme absolvovali čtyři tréninkové jednotky a dvě utkání s místním dorostem U19 a A týmem.



FK Jeseník U19 – FK Dukla Praha U17 0:5 (0:3)

Branky: 2x Šíma, Šimek, Král, Jardeky. 

První utkání po náročném programu jsme odehráli 30 minut velmi dobře. Poté úroveň utkání znatelně upadla. Domácí jsou v začátku přípravy a měli velmi kombinovanou sestavu.

FK Jeseník ,,A‘‘ – FK Dukla Praha U17 3:3 (2:0)

Branky: 2x Šimek, Jardeky. 

Utkání proti místnímu A týmu bylo velmi těžké. První poločas bylo domácí mužstvo lepší a hrálo typický mužský fotbal. Přímočaře a rychle na bránu, s čímž jsme měli značné problémy. Mezihra byla z naší strany lepší, ale jen po pokutové území. V poločase se na hřiště snesla bílá tma a 10 cm sněhu. Otázkou bylo dohrání utkání, ale nakonec se počasí celkem umoudřilo a druhý poločas jsme byli nebezpeční a zápas dotáhli do spravedlivé remízy.

Tímto utkání jsme soustředění ukončili a vlakem se přemístili zpět do Prahy. Program byl náročný…